Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ενημερωτική επίσκεψη σπουδαστών του Τ.Ε.Ι.

ΣΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΕΦΗΒΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ»

Φοιτητές, του 3ου εξαμήνου, του Τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, επισκέφτηκαν το «Κέντρο Ημέρας Παιδιών και Εφήβων με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας», στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών τους και της γνωριμίας τους με τις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της

Καλαμάτας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Ημέρας και ενημέρωση από την εργοθεραπεύτρια Κενσαλή Μαρία, τη λογοθεραπεύτρια Γεωργούτζου Ανδρομάχη την Ψυχολόγο Ακριβή Κυριακοπούλου και τις άλλες θεραπεύτριες του Κέντρου Ημέρας, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου, αλλά και τη φύση του Αυτισμού ως συνδρόμου.


Ενημερώθηκαν ακόμα και για το πρόγραμμα εκπαίδευσης - παρέμβασης, αλλά και τα προγράμματα θεραπειών που ακολουθούνται εντός ή εκτός του Κέντρου Ημέρας ώστε να υπάρχουν το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για τα παιδιά και τους εφήβους που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού και παρακολουθούν στο Κέντρο.
Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού προς τους σπουδαστές, ενώ υπήρξε διάθεση εκ μέρους τους για προσφορά εθελοντικής εργασίας, στα πλαίσια του προγράμματος εθελοντισμού του Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου