Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«Εξωγήινες»… εμφανίσεις από την Βασιλική Μπάκα!!!



ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΔΥΟ 2ες ΘΕΣΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ …15 ΧΡΟΝΩΝ

Ολοκλήρωκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Χειμερινό Πρωτάθλημα Κατηγοριών Νοτίου Ελλάδος στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις.
Την αρχή είχαν κάνει οι Παμπαίδες – Παγκορασίδες ΑΒ το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου, οι οποίοι κατέκτησαν 1 χρυσό και ένα χάλκινο, ενώ είχαν αρκετά πλασαρίσματα στην πρώτη οχτάδα.
Στις κατηγορίες Παίδων- Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων η Βασιλική Μπάκα κέρδισε ένα χρυσό στα 50 ΕΛ πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερή της φετινή επίδοση με 26’’84, ενώ κατέκτησε και δυο αργυρά ένα στα 100 ΕΛ πετυχαίνοντας και εδώ τη καλύτερη φετινή της επίδοση με 58’’10 και ένα στα 200 ΕΛ με ατομικό ρεκόρ 2’06’’70.
Εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε και η Μαρία Λύγουρη παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας τρία νέα ατομικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα με χρόνο 4’43’’15 στα 400 ΕΛ ήταν 5η, στα 200 ΕΛ με 2’14’’85 ήταν 7η και στα 100 ΥΠ με 1’11’’22 ήταν 9η χάνοντας για 1/100 του δευτερολέπτου την είσοδό της στην οκτάδα.

Απίστευτες εμφανίσεις
από την Βασιλική Μπάκα!
Ρεσιτάλ έδωσε η Βασιλική Μπάκα στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που είναι η μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση της χώρας μαζί με το Πανελλήνιο Θερινό Πρωτάθλημα και συμμετέχει η αφρόκρεμα της ελληνικής κολύμβησης.
Η επτά φορές διεθνής Κολυμβήτρια συμμετείχε σε 3 αγωνίσματα και συγκεκριμένα στα 50, 100 και 200 μέτρα Ελεύθερο, αν και πολύ μικρότερη των υπολοίπων, καθώς συμμετείχε στην κατηγορία Γυναικών αν και είναι μόλις 15 ετών!
Στα 50μ. ελεύθερο η Μπάκα με επίδοση 26’’98 στο πρωινό προκριματικό πέρασε στο τελικό όπου έγινε το απόγευμα. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κυνηγάει το όριο συμμετοχής στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνουν το καλοκαίρι στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Η εικοσάλεπτη καθυστέρηση στη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγωνίσματος έφερε νευρικότητα στις κολυμβήτριες και η Μπάκα τερμάτισε 5η με 27’’04 μένοντας μακριά από το καλό της εαυτό. Την επόμενη ημέρα όμως έδειξε το πλούσιο ταλέντο της, αφού ξεπερνώντας την προηγούμενη άσχημη εμφάνισή της, το πρωί στα προκριματικά των 200 ΕΛ προκρίθηκε με χρόνο 2’09’’76 και στον απογευματινό τελικό, κάνοντας ένα φανταστικό 200άρι, τερμάτισε 2η πίσω από τη Λιώση του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας νέο ατομικό ρεκόρ 2’06’’05. Με ανεβασμένη ψυχολογία την τελευταία ημέρα των αγώνων στα προκριματικά των 100 ΕΛ προκρίθηκε με 59’’47 και το απόγευμα στο τελικό πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση αφού πέτυχε τη καλύτερη φετινή της επίδοση 57’’66, τερματίζοντας 2η πίσω από την κολυμβήτρια Γιαρένη Θεοδώρα της Ολυμπιάδας Πετρούπολης και αφήνοντας πίσω μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος όπως τις τρεις κολυμβήτριες του Ολυμπιακού Λιώτση, Ματσα, Καραντάκου και την Κλικοπούλου του Παλαιού Φαλήρου!!!

Και πάλι
…Εθνική!
Οι επιτυχίες της καλαματιανής πρωταθλήτριας στο Χειμερινό Πρωτάθλημα της εξασφάλισαν και αυτή τη χρονιά τη συμμετοχή της με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Η πρώτη είναι η Πολυεθνή Συνάντηση Εφήβων – Νεανίδων που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 12-13/4 και η δεύτερη οι Βαλκανικοί αγώνες Εφήβων – Νεανίδων στη Λάρισα 24-26/4.
Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο προπονητής τους Στάθης Μπακολιάς όσο και ο Λαγοπάτης Παναγιώτης, που καταρτίζει το πρόγραμμα γυμναστικής των παιδιών, με τη μέχρι τώρα παρουσία όλων των παιδιών που συμμετείχαν στους Χειμερινούς αγώνες, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες τους είναι πολύ μεγαλύτερες αλλά δυστυχώς με υποτυπώδεις συνθήκες προπόνησης που επικρατούν στο Δημοτικό κολυμβητήριο τα παιδιά έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα δουν με περισσότερη ευαισθησία τα προβλήματά μας. Είναι κρίμα να έχουμε στη Καλαμάτα κολυμβητές τόσο υψηλού επιπέδου και να μην μπορούμε να τους παράσχουμε τα απαραίτητα. Αυτά τα παιδιά είναι διαφήμιση για τη πόλη μας και ήδη πολλές μεγάλες ομάδες της ελληνικής κολύμβησης έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν προετοιμασία στη πόλη μας για την περίοδο του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου