Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Πεζοπορία από το μονοπάτι της Βελανιδιάς έως του «Λαγού Χάνι»



Ο ΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ «ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ»

Πεζοπορία στο μονοπάτι της Βελανιδιάς προς την Νέδουσα θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας.
Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στο μονοπάτι που πριν από πολλά χρόνια αποτελούσε την κύρια οδό των χωριών του Ταϋγέτου (Αρτεμισία, Αλαγονία, Νέδουδα), με τον Ο.Σ.Κ. να ακολουθεί το τμήμα από την μονή Βελανιδιάς έως το σημείο «Λαγού Χάνι», όπου βρίσκεται το πέτρινο πεντάτοξο γεφύρι που είναι μοναδικό μνημείο της παραδοσιακής τεχνικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
Μετά το τέλος της πορείας, οι συμμετέχοντες θα μεταφερθούν με αυτοκίνητα στις κατασκηνώσεις της Αγ. Μαρίνας όπου θα δώσουν το παρόν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου «Φίλοι του Ταϋγέτου».
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:30 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ο.Σ.Κ. Οι πορεία θα διαρκέσει 4-5 ώρες και θα έχει βαθμό δυσκολίας 1.
Για πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Ορειβατικού κάθε βράδυ μετά τις 9 στα τηλέφωνα 27210 97733 και 6979104433. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι και σήμερα το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου