Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Καλαντζής έσπασε το «καβούκι» των «πρασίνων» και χάρισε στην «Καλαμάτα» το 3ποντο!!!

ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 17΄ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ "0" ΜΕΧΡΙ»ΤΟ 93΄

«ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΛΑΚΟΣ 


Σπάσανε …καρδιές χθες στο Δημ. Στάδιο, στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην «Καλαμάτα» και τον Μεσσηνιακό. Οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν την νίκη χάρη σε τέρμα του Χρήστου Καλαντζή στο 93΄, αν και αγωνίζονταν με παίκτη παραπάνω από το 17΄ λόγω αποβολής του Κουρεντζή.
Οι κερκίδες του Δημ. Σταδίου για ένα ακόμα παιχνίδι γέμισαν, καθώς παρευρέθησαν περίπου 3000 Μεσσήνιοι φίλαθλοι.
Το α΄ μέρος ήταν αρκετά ισορροπημένο ανάμεσα στις δυο ομάδες, με τους «πράσινους» να μένουν με παίκτη λιγότερο στο 17΄ λόγω αποβολής του Κουρεντζή σε μαρκάρισμα στον Ηλιόπουλο. Αυτό ωστόσο δεν έδωσε το πάνω χέρι στην «Καλαμάτα», η οποία με εξαίρεση μια καλή στιγμή με τον Σκόνδρα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα του Μεσσηνιακού.

Στην επανάληψη και μετά το 50΄ οι γηπεδούχοι ανέλαβαν εξ’ ολοκλήρου τα ηνία του αγώνα και έκλεισαν τους «πράσινους» στα καρέ τους, χωρίς ωστόσο να φτάνουν εύκολα στα καρέ τους. Το πραγματικό «σφυροκόπημα» ξεκίνησε μετά το 80΄ και την είσοδο του Αθανασόπουλου, με την «Μαύρη Θύελλα» να χάνει 3 ευκαιρίες μέχρι να έρθει ο Καλαντζής στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και με ένα όμορφο γκολ να βάλει «φωτιά» στο ματς! Τεχνικό τιμ, παίκτες και παράγοντες έγιναν ένα «κουβάρι» και πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ που έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα!


Το φιλμ του αγώνα
17΄ από μακρινή μπαλιά του Πούτσι, ο Ηλιόπουλος προσπερνά στο σπριντ τον Κουρεντζή και πριν βγει προ του Κυριακόπουλου, ο στόπερ του Μεσσηνιακού τον ανατρέπει λίγο έξω από την περιοχή και αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης
30΄ σέντρα του Τσόπελα από δεξιά, ο Σκόνδρας κατεβάζει μέσα στη περιοχή και σουτάρει αδύναμα, μπλοκάρει εύκολα ο Κυριακόπουλος
32΄ μπαλιά του Μαρτίνου στον Πούτσι, αυτός από αριστερά πλασάρει και σκοράρει όμως έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ
70΄ σέντρα του Ζαχαρόπουλου από δεξιά, ο Πούτσι δοκιμάζει ωραίο ψαλιδάκι αλλά στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ
72΄ κάθετη του Πούτσι στον Ηλιόπουλο, αυτός από δεξιά εντός περιοχής σουτάρει συρτά αλλά είναι άστοχος
76΄ ο Οντβόνγκ κλέβει την μπάλα στα δεξιά εντός περιοχής και κάνει το παράλληλο γύρισμα, όμως τόσο ο Μαρτίνος, όσο και ο Καλαντζής πιάνουν «αέρα» στην μικρή περιοχή!
86΄ σέντρα του Ζαχαρόπουλου από δεξιά, ο Αθανασόπουλος πιάνει την κεφαλιά πριν την έξοδο του Κυριακόπουλου όμως ο Νινιός διώχνει πριν περάσει την γραμμή!
87΄ κόρνερ του Σκόνδρα, ο Αθανασόπουλος κάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας όμως ο Κυριακόπουλος αποκρούει εντυπωσιακά στην γωνία του σε κόρνερ
88΄ νέο κόρνερ Σκόνδρα, η κεφαλιά του Οντβόνγκ καταλήγει ψηλά άουτ
91΄ σέντρα – σουτ του Κωνσταντόπουλου από δεξιά, ο Κυριακόπουλος διώχνει με υπερένταση!
93΄ μακρινή μπαλιά του Καντούτση από την άμυνα, η μπάλα φτάνει στον Καλαντζή ο οποίος κατεβάζει ωραία και σουτάρει από αριστερά εντός περιοχής, για να πετύχει το 1-0!
● Διαιτησία: Βάτσιος Α., Πρέντζας Δημ., Σαββόγλου Ε. Δυτ. Αττικής)

«ΚΑΛΑΜΑΤΑ»: Κολοβούρης, Τσόπελας (68΄ Ζαχαρόπουλος), Κωνσταντόπουλος, Καντούτσης, Σκαρλάτος, Μαρτίνος, Σκόνδρας, Ηλιόπουλος (84΄ Αθανασόπουλος), Καλαντζής, Πούτσι, Καλογερόπουλος (46΄ Οντβόνγκ)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπαστακός, Μπεγέτης, Αργυρόπουλος, Τσουλάκος (80΄ Σπανός), Βιτάλι (70΄ Πετρόγιαννης), Χελάς (84΄ Ταχματζίδης), Μπιμπίρης

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Τσάκωνας:
«Έργο άλλης ομάδας οι κάρτες»
«Πραγματικά έγινε ένα παιχνίδι πάρα πολύ καλό, μακριά από αντιαθλητικά μαρκαρίσματα και χρειάζεται να πω συγχαρητήρια στις δυο ομάδες. Έγινε ανάμεσα σε δυο ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους η καθεμιά, είχαν ανάγκη και οι δυο βαθμούς, η μια για το πρωτάθλημα και η άλλη για να παραμείνει στην κατηγορία. Εμείς κατεβήκαμε με αμυντικούς προσανατολισμούς, προπαντός για να αιφνιδιάσουμε την ομάδα της «Καλαμάτας», όμως μας χάλασε λίγο τα σχέδια ο διαιτητής! Ενώ τα πηγαίναμε καλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, μας αφαίρεσε έναν ποδοσφαιριστή με μια -κατά τη γνώμη μου- αυστηρή κάρτα. από εκεί κι ύστερα, η μοναδική λύση ήταν να μην δεχθούμε γκολ… Αυτό προσπαθήσαμε και το πετύχαμε μέχρι το 93ο λεπτό που ο Χρήστος Καλαντζής έβαλε ένα πολύ όμορφο γκολ.
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Από την αρχή της χρονιάς έχω δηλώσει ότι ο Μεσσηνιακός παλεύει και θα είναι ευτυχής αν μείνει στην 7η ή 8η θέση.
Ευχή μου είναι η «Καλαμάτα» να πάρει το πρωτάθλημα γιατί είναι μια ομάδα που την έχω υπηρετήσει 12 χρόνια ως ποδοσφαιριστής και άλλα 12 χρόνια σαν παράγοντας. Τιμή μου ήταν που ήμουν δίπλα στον Σταύρο Παπαδόπουλο και ζήσαμε μεγάλες στιγμές και εύχομαι η Καλαμάτα να πάρει το πρωτάθλημα».
Για το ματς με την Ερμιονίδα: «Επειδή δεν μασάω τα λόγια μου, περισσότερο με ενδιαφέρει το παιχνίδι της Ερμιονίδας, γιατί την έχω στο σπίτι μου. Ήξερα ότι η «Καλαμάτα» είναι δύσκολη ομάδα και μέσα στο γήπεδο της με αυτό τον υπέροχο κόσμο που έχει, είναι ο 12ος παίκτης της. Ήθελα να μην πάρω κάρτες. Δυστυχώς ο διαιτητής τις μοίραζε με μεγάλη ευχέρεια σήμερα.
Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα της «Καλαμάτας», ούτε με την διοίκηση ούτε με κανέναν. Έργο άλλης ομάδος ήταν αυτό!
Δεν κατονομάζω, δεν ξέρω!
Η «Καλαμάτα» τί όφελος είχε να πάρουμε κάρτες; Οπότε, από πού ήρθε; Κάνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο να έρθει να μας συμπαρασταθεί και εμείς θα παλέψουμε η Ερμιονίδα να μην περάσει από τον Μεσσηνιακό. Πρώτα για εμάς και μετά για την συμπολίτισσα μας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει να μας βοηθήσει, να νιώσει η Ερμιονίδα την έδρα του Μεσσηνιακού».
● Γιατί δεν προφύλαξε παίκτες; «Οι παίκτες που ήθελα να κρατήσω, ας πούμε ο Σπανός έχει 6 κίτρινες και ο Κουκούτσης είχε 3 κίτρινες κάρτες. Ο Ζησιμάτος είχε πρόβλημα με τον σκωληκοειδή. Δεν μπορούσα να κρατήσω κανέναν παίκτη. Παλεύω για την ομάδα που υπηρετώ αυτή τη στιγμή και θέλω πάση θυσία να την κρατήσω στην κατηγορία».
Για την εμφάνιση της «Καλαμάτας»: «Ομολογώ ότι την «Καλαμάτα» την περίμενα λίγο καλύτερη. Ίσως φταίει ο κακός αγωνιστικός χώρος, οι προπονήσεις που γίνονται σε συνθετικά γήπεδα και μετά οι αγώνες σε τέτοια γήπεδα είναι επίπονες για τους ποδοσφαιριστές. Η «Καλαμάτα» έχει πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι άξια βρίσκεται εκεί και ότι θα τερματίσει πρώτη».

Γκόφας: «Ένα από τα
παιχνίδια που φοβόμουν»
«Ήταν ένα ντέρμπι και όταν γίνονται τέτοια ντέρμπι συνήθως οι διαφορές μικραίνουν. Ήταν πολλά που μας βάραιναν τα πόδια. Εγώ θα πω κάτι που ίσως φανεί περίεργο σε πολλούς. Έχω την εντύπωση πως αν δεν γινόταν η αποβολή, ίσως θα καταφέρναμε να πάρουμε πιο γρήγορα το παιχνίδι. Γυρίσανε πολύ πίσω, κοίταξαν να το κρατήσουν και καλά κάνανε και πατήσανε στην περιοχή μας μόνο από πλάγια άουτ. Εγώ περίμενα την ομάδα μου καλύτερη όπως είπε και ο κ. Τσάκωνας, αλλά πρέπει να πούμε ότι αρχίζουν να βαραίνουν τα πόδια μας. Ίσως φταίει το γεγονός πως είμαστε κουρασμένοι και κάνουμε κάποια «κοιλιά». Η ομάδα πάει εδώ και καιρό σε συνεχόμενα ματς με την πλάτη στον τοίχο. Σίγουρα να προπονείσαι σε πλαστικό και μετά να παίζεις σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο που αλλού βουλιάζει, αλλού σκάει η μπάλα και αλλού πηγαίνει, είναι κακό. Εγώ θα ήθελα περισσότερη ηρεμία, περισσότερη ψυχραιμία. Θα συναντήσουμε πολλές κλειστές άμυνες και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι.
Αλλά θέλω να πω για τον υπέροχο αυτό κόσμο, ακούστηκαν πολλά μέχρι να έρθει το γκολ και αυτοί που τα λέγανε πρέπει να κάνουν κριτική στον εαυτό τους.
Παίζανε δυο αντίπαλοι που και οι δυο για κάποιους λόγους ήθελαν το παιχνίδι. Ούτε εγώ περίμενα τον Μεσσηνιακό να μας βοηθήσει, ούτε ο Μεσσηνιακός περίμενε βοήθεια από εμάς.
Θέλω να ευχηθώ στον Μεσσηνιακό να σωθεί. Η σωτηρία του περνά και από εμάς και θα μας βοηθήσει να πάμε στην πρώτη θέση. Όμως όπως είπε (ο κ. Τσάκωνας), πρώτα θα παίξει για τον εαυτό του και μετά για όποιον βοηθιέται από το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρα καλό ότι τελείωσε το ματς χωρίς παρατράγουδα. Ήταν πράγματι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ήταν ένα από τα παιχνίδια που φοβόμουν πολύ…».
Για τις κίτρινες κάρτες του Μεσσηνιακού: «Εγώ θα τις πω φυσιολογικές και θα πω ότι και άλλος παίκτης φλέρταρε με την κάρτα και δεν την πήρε και ήταν ο μόνος που προκάλεσε με τις δηλώσεις του πριν από τον αγώνα, λέγοντας ότι θα κάνει διπλό. Προκαλούσε σε όλο το παιχνίδι να πάρει κάρτα, αν την «έτρωγε» εγώ θα έλεγα ότι το έκανε επίτηδες. Ας βάλει μυαλό, έστω και στο τέλος. Όταν βγαίνει και λέει ότι θα έρθει διπλό, εμείς δεν βγήκαμε να πούμε ότι θα κερδίσουμε. Μπορούσε να μην δηλώσει τίποτα».
Για την «κοιλιά» που κάνει η ομάδα: «Θα την αντέξουμε την πίεση, έχουμε μεγάλο ρόστερ και καλούς παίκτες. Βλέπω ότι κάποια στιγμή κάτι πάει στραβά και όταν μαζεύεται ο κόσμος εμείς πάμε να τους διώξουμε. Αυτό είναι κακό… Όλες οι ομάδες παρακαλούν να έχουν κόσμο κι εμείς να θέλουμε να τον διώξουμε;
Εδώ …παρακαλάμε να πάμε την Δευτέρα και να φωνάζουμε όλοι Μεσσηνιακός ».
Για την εμφάνιση του Οντβόνγκ: «Ο Οντβόνγκ δεν είναι ακόμα αυτός που θέλαμε. Αυτοί που τον σταμάτησαν ένα μήνα του έκαναν πολύ κακό».

Τσουλάκος: «Είμαστε εχθροί στο σπίτι μας»
«Αγωνιστικά δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα, γιατί μείναμε από νωρίς με 10 παίκτες.
Εμείς σε όλο το πρωτάθλημα παίζουμε με όλες τις ομάδες χωρίς σκοπιμότητες. Λόγω της ιδιαιτερότητας του παιχνιδιού αυτού σίγουρα θα ήμασταν πιο σφιχτά. Σίγουρα δεν θα παίζαμε έτσι αν ήμασταν 11-11.
Για μένα, ο βαθμός της ισοπαλίας δεν θα άλλαζε κάτι στην ομάδα μου, πάλι 5 περίπου νίκες θα θέλαμε από αυτά που είχαμε υπολογίσει.
Θέλω να αναφερθώ σε ένα άλλο κομμάτι… Βρισκόμαστε όλοι που απαρτίζουμε αυτήν την ομάδα, συμπαίκτες, διοίκηση, προπονητές, στην δυσάρεστη θέση να παίζουμε στο σπίτι μας και να είμαστε εχθροί.
Και κάποιοι άλλοι που βρίσκονται στην ομάδα της «Καλαμάτας» 20 μέρες, ένα ή δυο χρόνια να προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο πως είναι παραπάνω «Καλαμάτα» από εμάς, με λάθος τρόπο, όχι αγωνιστικούς!
Εμείς δεν προσπαθήσαμε με δηλώσεις ποτέ να προκαλέσουμε, ο Κυριακόπουλος την πρόβλεψη του έκανε ότι θα κερδίσει!
Δεν μπορούμε να κάτσουμε να χάσουμε από κανέναν και από εδώ και πέρα θα πάμε να «χτυπήσουμε» όλες τις ομάδες.  
Αλλά είναι λυπηρό για εμάς να είμαστε ξένοι στον τόπο μας.
Να προσέχουν πολλοί τις δηλώσεις που κάνουν για ποια παιχνίδια βλέπουμε ξεχωριστά και ποια με άλλο μάτι! Απευθύνομαι σε άτομα που απαρτίζουν την «Καλαμάτα». Είπαν ότι εμείς στον α΄ γύρο κοιτάξαμε να χτυπήσουμε την «Καλαμάτα» γιατί δεν θέλαμε το καλό της. Αυτό δεν ισχύει.
Πολλές φορές στα αποδυτήρια ρωτάμε αν η «Καλαμάτα» κέρδισε. Το έλεγαν πολλοί, όλοι φίλοι είμαστε μεταξύ μας και τα μαθαίνουμε. Εμάς το μεγαλύτερο ευτύχημα θα είναι να ανέβει. Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου έχουν φορέσει την φανέλα της «Καλαμάτας», κανένας δεν θέλει το κακό της, ούτε εγώ. Εγώ μιλάω για όλους γιατί έχω συζητήσει με τα παιδιά και έχουν την ίδια άποψη. Θέλω να έρθετε στην θέση μας και να μας πείτε αν θα καθόσασταν να χάσετε ή να το δείτε πιο χαλαρά.
Υπηρετείς μια άλλη ομάδα, εξίσου ιστορική και δεν μπορείς να καθίσεις να δεις κάποιο παιχνίδι ξεχωριστά! Εμείς θέλουμε να σωθούμε, κάνουμε πρωταθλητισμό και δεν μπορούμε δυο παιχνίδια με την «Καλαμάτα» να καθίσουμε να τα χάσουμε!
Με τον κόσμο, πέρα από 15 άτομα που πάνω στην τρέλα τους λένε κάποια λόγια παραπάνω, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα.
Απλά εμάς δεν μας σέβεται κανένας από την ομάδα της «Καλαμάτας». Δεν μας σέβονται όπως σεβόμαστε εμείς την ομάδα της «Καλαμάτας». Πρέπει να προσέξουμε το παραμικρό που θα πούμε, μην προκαλέσουμε τον κόσμο που το κάνουμε από μόνοι μας, δεν χρειάζεται να μας το πει κανένας αυτό!!!».

 Σκαρλάτος: «Κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε»
«Από το σημερινό παιχνίδι κρατάμε την νίκη.
Ήταν ένα ντέρμπι, ξέρει όλος ο κόσμος ότι εδώ υπάρχει μια «αντιπαλότητα» από παλιά. Θα σταθώ στην όχι και τόσο καλή εμφάνιση που κάναμε. Πιστεύω ότι η μαζική άμυνα του Μεσσηνιακού δεν μας επέτρεψε να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, κάναμε την μοναδική καλή φάση στο 93΄ και ευτυχήσαμε να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στον Μεσσηνιακό για την εμφάνιση και στους παίκτες μας που νικήσαμε με αυτόν τον τρόπο, έστω και στο 93΄. Για εμάς είναι 3 βαθμοί. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, να ανεβάσουμε την ομάδα. Κάτω το κεφάλι και συνεχίζουμε».


Α.Ν.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου