Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 17:45 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠάνος Τριβιζάς, Πάνος Τριβιζάς,

Το 59ο μίτινγκ των «Παπαφλεσσείων» του Μεσσηνιακού Γ.Σ. 1888 
 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΑ 59α «Παπαφλέσσεια» διοργανώνει φέτος ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή της ελληνικής κυρίως ελίτ του κλασικού αθλητισμού.
Γιώργος Ήλτσιος
Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1956, όταν οι αγώνες φιλοξενούνταν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Η μεγάλη απήχηση και επιτυχία οδήγησε στην ετήσια και συνεχή διεξαγωγή τους μέχρι το 1968, οπότε ακολούθησε μια μακρά και στείρα περίοδο 15 χρόνων. Χρονιά ορόσημο το 1984, καθώς τα «Παπαφλέσσεια» αναβιώνουν και σιγά σιγά ο τοπικός τους χαρακτήρας μεταβάλλεται και αυτό συμβάλει στην αναβάθμιση της μεγαλύτερης τότε και τώρα διοργάνωσης κλασικού αθλητισμού στην περιοχή μας, σε διεθνές μίτινγκ στα μέσα της δεκαετίας του 90.
Άλλες εποχές, άλλα οικονομικά μεγέθη και η προσαρμογή στις σημερινές οικονομικές συνθήκες επιβάλει φειδώ. Στη φετινή διοργάνωση ωστόσο οι διαφορές με το παρελθόν είναι αρκετές, τόσο από πλευράς μπάτζετ που σημειώνει κατακόρυφη πτώση, όσο και συμμετοχών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, αύριο με ώρα ενάρξεως 17.45,  με τη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και την Κύπρο, υπάρχουν κάποιες συμμετοχές από την Αλβανία και ορισμένες ακόμη γειτονικές χώρες γεγονός που φανερώνει την σταδιακά απαλοιφή του διεθνούς του χαρακτήρα.
Ελένη Φιλάνδρα
Το κύρος ωστόσο των αγώνων παραμένει άθικτο! Αντιθέτως ενισχύεται καθώς το φετινό μίτινγκ των «Παπαφλεσσείων» αποτελεί αγωνιστικό στόχο για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων αθλητών, που προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και θέλουν μια θέση στο εθνικό μας συγκρότημα εν όψει και του μίτινγκ Bruno Zauli που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 21 Ιουνίου, αλλά και τις υπόλοιπες διοργανώσεις της θερινής σεζόν. Αισθητή η απουσία του Μεσσήνιου άλτη από το αγώνισμα του Μήκους, Λούη Τσάτουμα, ο οποίος στο Challenge της IAAF στο Χένγκελο ξεκίνησε τον αγώνα στο μήκος στα 7,74 μ. (-0,9 μ.), συνέχισε στα 7,69 μ., ήταν άκυρος στο τρίτο και εγκατέλειψε την τέταρτη προσπάθεια - και τον αγώνα - με ενόχληση στη γάμπα και πλέον βρίσκεται σε αποθεραπεία.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, ο Δημήτρης Πουλόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρος του διοργανωτή Συλλόγου το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση στους αγώνες και παράλληλα προσκάλεσαν όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης να τιμήσει με την παρουσία του τους 59ους αγώνες (προ και μετά πολέμου) εκφράζοντας την πεποίθηση για ενδιαφέροντες και επιτυχημένους αγώνες ευχόμενοι σε όλους τους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.

Μπασακίδης: «Το στοίχημα είναι
να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα»
Ως μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του θεσμού που τόσα χρόνια έχει αναδείξει αθλητές και ρεκόρ κατά τη γνώμη του προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκου Μπασακίδη είναι η διαφύλαξη των κεκτημένων…
«Τα Παπαφλέσσεια είναι μια αθλητική εκδήλωση η οποία προβάλει διαχρονικά τις δυνατότητες που έχει η πόλη στην προετοιμασία αθλητών υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και βέβαια επιβραβεύει το έργο όλων  σε τοπικό επίπεδο, τόσο των προπονητών όσο και των αθλητών στον τομέα του αγωνιστικού κλασικού αθλητισμού.
Πάνος Τριβιζάς
Ως μια τέτοια εκδήλωση είναι πάντα αρωγός στην υλοποίησή της. Σήμερα σε δύσκολους οικονομικά καιρούς το στοίχημα είναι να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα, με αυτή τη λογική πρέπει η πόλη με τη συμμετοχή μας να στηρίξουμε την προσπάθεια όλων με την καλή οργάνωση και την επιτυχία των στόχων που έχει αυτή η εκδήλωση την Παρασκευή (29/5) στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας στην παραλία.»

Μπούζα: «Επενδύουμε στα οφέλη
του αθλητισμού στην κοινωνία»
Η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, εξέφρασε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους αγώνες και την επένδυσή της στα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από διοργανώσεις όπως τα «Παπαφλέσσεια»:
Βασίλης Τσούσης
«Η Μεσσηνία και η Καλαμάτα υποδέχεται για μια ακόμη φορά τη διεθνή συνάντηση στίβου, η οποία έχει λάβει το όνομα του μεγάλου αγωνιστή της ελληνικής επανάστασης του 1821, του «Παπαφλέσσα», προκειμένου να τιμήσει την προσφορά του στην πατρίδα.
Η πανελλήνια αναγνώριση των αγώνων και η διεθνοποίησή τους οδήγησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην προσέλευση στην πόλη της Καλαμάτας μεγάλων προσωπικοτήτων του εγχώριου και διεθνούς αθλητισμού. Σαν αποτέλεσμα έχουμε μεγάλες επιδόσεις, ρεκόρ και διεθνές ενδιαφέρον.
Με γνώμονα την ανάδειξη του αθλητισμού σαν πυλώνα ανάπτυξης πολιτισμού, ελπίδας και προόδου η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που τιμούν τον αθλητισμό και την περιοχή μας. Άλλωστε σα δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης, επενδύουμε στα οφέλη του αθλητισμού τόσο στην κοινωνία όσο και στην επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια την οποία έχει ανάγκη ο τόπος μας και στην επισκεψιμότητα το οποίο είναι ζητούμενο για όλους μας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες.»

Πουλόπουλος: «Δεν είναι το μίτινγκ με την
εμβέλεια των προηγούμενων χρόνων»
Λυκούργος Τσάκωνας
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων, Δημήτρης Πουλόπουλος ξεκίνησε ευχαριστώντας εκ μέρους του Μεσσηνιακού Γ.Σ. τους κύριους οργανωτές των αγώνων το Δήμο Καλαμάτας  και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικονομική συμμετοχή τους στην φετινή διοργάνωση: «Νομίζω ότι χωρίς την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου δεν θα ήμασταν σήμερα σε θέση να διοργανώνουμε τα 46α «Παπαφλέσσεια» μετά τον πόλεμο.
Τα αυριανά «Παπαφλέσσεια» είναι τα 46α, 15 πριν από το ’68 και από το ’84 τα υπόλοιπα. Απ’ αυτές τις διοργανώσεις οι 19 ήταν διεθνούς εμβέλειες. Σήμερα προσαρμοζόμενοι στις οικονομικές συνθήκες διοργανώνουμε τους αγώνες κύρια με Έλληνες και Κύπριους αθλητές. Έχει διεθνή χαρακτήρα αφού υπάρχουν μερικοί ξένοι αθλητές, Κύπριοι, Αλβανία, από τις κοντινές χώρες, αλλά δεν είναι το μίτινγκ με την εμβέλεια που είχε τα προηγούμενα χρόνια, με την αθρόα συμμετοχή δεκάδων και μια χρονιά εκατοντάδων ξένων αθλητών.
Θέλω όμως να υποσχεθώ και στους φίλους του κλασικού αθλητισμού της πόλης μας ότι θα είναι πραγματικά μια σπουδαία, τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο επιδόσεων, οργάνωση, αφού όλοι οι έλληνες αθλητές στα 13 αγωνίσματα που έχει το πρόγραμμα θα είναι εδώ για να προσπαθήσουν να κερδίσουν για να λάβουν μέρος με την εθνική ομάδα στους αγώνες που θα γίνουν στο Ηράκλειο στις 21 του μήνα στο Bruno Zauli. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει έντονος συναγωνισμός, σίγουρα ρεκόρ και πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Ελευθερία Αρτιμάτα
Όλοι ξέρετε και οι φίλαθλοι ακόμη και όσοι ασχολούνται ενεργά με το κομμάτι του κλασικού αθλητισμού, ότι οι εγκαταστάσεις μας είναι πλέον γηρασμένες. Ένας λόγος αποτρεπτικός για τη συμμέτοχη στα «Παπαφλέσσεια» έστω κι αν δεν είναι διεθνούς εμβέλειας, είναι η κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το στάδιο είναι γηρασμένο, έχει χτιστεί το 1983, είναι το πιο παλιό ταρτάν στην Ελλάδα, όλα έχουν αντικατασταθεί εκτός από το δικό μας. οι προσπάθειες, κατά καιρούς, απέτυχαν. Έτσι, από του χρόνου ίσως, δεν θα είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε ούτε και το ελληνικό μίτινγκ!
Κάνω έκκληση τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο, να προσπαθήσουν με κάθε τρόπο και μέσω να καταφέρουμε να συνεχίσουμε αυτή την διοργάνωση που όπως και ο κ. Μπασακίδης είπε προβάλει την πόλη μας διεθνώς τα τελευταία 20χρόνια. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω αυτά που κατά καιρούς έχω πει για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού που είμαστε πρωτοπόροι και που εκατοντάδες ολυμπιονίκες έχουν έρθει στην πόλη για να γυμναστούν ή να λάβουν μέρος στους αγώνες, δημιουργώντας οικονομική ανάπτυξη.
Θέλω να υποσχεθώ ότι η αυριανή εκδήλωση θα είναι πραγματικά σπουδαία, καλώ τους φίλους τους κλασικού αθλητισμού να γεμίσουν τις κερκίδες κι ευχαριστώ για άλλη μια φορά Δήμο, Περιφέρεια και τους χορηγούς μας.»

ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΑΝΔΡΩΝ
Σφαιροβολία
Γεράσιμος Θεοδώρου, Κυριάκος Ζώτος, Παναγιώτης Μπουζιάνης, Νικόλαος Στάθης, Ηλίας Καταβάτης, Ηλίας Σουγλάκος, Παναγιώτης Ανυφαντής.

Ακοντισμός
Γιώργος Ήλτσιος, Παρασκευάς Ματζάβαλης, Νικόλαος Ευθαλιάδης, Γιάννης Χουλάκης, Θεόδωρος Πεϊβάνης, Δημήτρης Καλύκας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, Γιώργος Χριστακάκος, Γιώργος Φωτεινόπουλος.

Μήκος
Μιχάλης Μερτζανίδης, Νίκος Καψής, Ανδρέας Γαλαζούλας, Παναγιώτης Μουτζουρογιάννης, Δημήτρης Μιχαλέλης, Γιώργος Τσάκωνας, Γιώργος Πούλλος (Κύπρος), Ματόλιος Βόλου (Κύπρος), Αγγελής Ρούσσος.

Τριπλούν
Δημήτρης Τσιάμης, Ευάγγελος Κουλιούρας (Μεσσηνιακός), Νίκος Κουρμεντάλας, Δημήτρης Μονοπώλης, Ζαχαρίας Άρνος (Κύπρος), Λογκίνος Αχιλλέως (Κύπρος)

800 μ.
Μιχάλης Κιάφας
Κώστας Νακόπουλος, Ανδρέας Δημητράκης, Χρήστος Κοτίτσας, Ανδρέας Στεργίου, Κώστας Βασιλάκης, Νίκος Γκότσης, Βασίλης Κοπανάς, Κώστας Δουΐκας, Χρήστος Δημητρίου (Κύπρος), Καλάκος, Θεοφάνης Μιχαηλάς (Κύπρος), και από την Αλβανία οι Έντισον Μούτσο, Κεραμάς.

400 μ.
Γιάννης Λουλάς, Δημήτρης Γράβαλος, Τρύφωνας Μπεκτσής, Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, Πέτρος Κυριακίδης, Μιχάλης Δαρδανελιώτης, Γιάννης Λογοθέτης, Στράτος Φραγγούλης, Γιάννης Σταματελόπουλος, Γιώργος Δουρίδας, Μίχος, Αμασιάδης.

200 μ.
Πάνος Τριβιζάς, Παρασκευάς Ρεζές, Βασίλης Τσούσης, Κλέον Μέτσα (Μεσσηνιακός), Χρήστος Αγορατσάς, Χρήστος Μπούκαλης.

110 εμπόδια
Κώστας Δουβαλίδης, Παναγιώτης Μπεκιαρίδης, Μιχάλης Κιάφας, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Αργύρης Κιαφας, Μίλαν Ραΐκοβιτς (Κύπρος).

100 μ.
Βασίλης Τσούσης (Μεσσηνιακός), Αναστάσιος Δαμίρης, Παναγιώτης Ανδρεάδης, Λυκούργος Τσάκωνας, Παναγιώτης Τριβυζάς, Χρήστος Κουτούλης.

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
100 μ.
Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Κορνηλία Πολίτη, Καλλιρρόη Μακρή, Άννα Παπαϊωάννου (Κύπρος), Λυδία Στούπελ.

800 μ. γυναικών
Δέσποινα Μουρτά
Ελένη Φιλάνδρα, Αναστασία Μαρινάκη, Βασιλική Λίβα, Μαρία Κλάδου, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου

200 μ.
Κατερίνα Σαρρή, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Παναγιώτα Βεννιέρη, Κορνηλία Πολίτη, Ελευθερία Αρτιματά (Κύπρος)

400 μ.
Δέσποινα Μουρτά, Ευαγγελία Ζυγούρη, Αλεξάνδρα Πολυκράτη, Δήμητρα Τσιώπου.



ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Ώρα 17:45  Επίδειξη προπόνησης από την Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού Γ.Σ.
Ώρα 17:45  Τριπλούν ανδρών
Ώρα 18:00  110 μ. με εμπόδια ανδρών
Ώρα 18:10  Τελετή έναρξης
Ώρα 18:20  100 μ. ανδρών
Ώρα 18:35  100 μ. γυναικών
Ώρα 18:50  400 μ. ανδρών
Ώρα 19:00  Μήκος ανδρών
Ώρα 19:00  Ακοντισμός ανδρών
Ώρα 19:05  400 μ. γυναικών
Ώρα 19:15  80 μέτρα παμπαίδων
Ώρα 19:20  80 μέτρα παγκορασίδων
Ώρα 19:30  800 μ. ανδρών
Ώρα 19:40  800 μ. γυναικών
Ώρα 19:50  200 μ. ανδρών
Ώρα 20:00  200 μ. ανδρών
Ώρα 19:40  200 μ. γυναικών
Ώρα 19:50  200 μ. ανδρών.


Σίσσυ Τριάντου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου