Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στην Ολυμπιάδα του Μπακού ο «δικός» μας Απόστολος Κουταβάς

ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ... 
-ΣΤΟΥΣ TOP 20 ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Ο 21ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ 
-ΧΑΡΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ στιγμές για το μεσσηνιακό και το ελληνικό Τραμπολίνο χάρισε και θα συνεχίζει να χαρίζει καθότι μόλις 21 ετών, ο Απόστολος Κουταβάς αφού και το μέλλον του ανήκει…
Πρόκειται για τον νεαρό αθλητή ενός εξίσου σπουδαίου προπονητή, του Βασίλη Αγγελάκου. Ο πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. και αδειούχος προπονητής Τραμπολίνο και Ενόργανης Γυμναστικής, προπονητής του Γ.Ο. Άθλος Καλαμάτας (από το 1997) και της Εθνικής Ομάδας Τραμπολίνο από το 2004 μέχρι σήμερα από την πρώτη στιγμή φάνηκε να πιστεύει στο ταλέντο του νεαρού αθλητή του… και δεν έπεσε έξω! Παρότι η περσινή χρονιά δεν ήταν και τόσο ανταγωνιστική από πλευράς Απόστολου καθώς ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία δυο χρόνια από έναν τραυματισμό και μπορεί να δυσκολεύτηκε φαίνεται όμως πως η ανάκαμψη είναι πια γεγονός.
Η επίδοση του Απόστολου Κουταβά στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο 2015 που έγινε στην Δραπετσώνα, ήταν σπουδαία και του χάρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του Πρωταθλητής Ελλάδος και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην επόμενη Ολυμπιάδα!
Τα συναισθήματα που επιφέρει μια τέτοια διάκριση είναι απερίγραπτα. Το χαμόγελο όλων διάπλατο καθώς μετά από μια δύσκολη διετία για τον 21χρονο αθλητή έφτασε η ώρα να απολαύσει ορισμένους καρπούς από τους κόπους του. Ενός αθλητή που και στο παρελθόν έχει αποδείξει πως αποτελεί το μέλλον για το Τραμπολίνο στη χώρα μας, που ελέω λιγοστών εγχώριων διοργανώσεων γεμίζει το καλεντάρι του με διοργανώσεις του εξωτερικού όπου μετά από αρκετά χρόνια επίπονων αλλά αρκετά πεισμωμένων προσπαθειών κατορθώνει να συγκαταλέγεται στους top 20 παγκοσμίως!
Η εμφάνισή του στη Δραπετσώνα αποτελεί μια δικαίωση και ανακούφιση μετά από μια δύσκολη διετία… «Το περίμενα…» μας είπε γεμάτος χαρά ο προπονητής του νεαρού αθλητή, Βασίλης Αγγελάκος «…Αν και στο Τραμπολίνο τίποτε δεν είναι ποτέ σίγουρο, είναι η φύση του αθλήματος τέτοια… Είχε κι αρκετούς αντιπάλους ν’ αντιμετωπίσει, αλλά ο Απόστολος πάντα, για τα ελληνικά δεδομένα, όταν κάνει αυτό που χρειάζεται κατορθώνει και πετυχαίνει το στόχο του…».
Ο κ. Αγγελάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δυο προηγούμενα χρόνια: «Ήταν δύσκολα χρόνια τα προηγούμενα, είχε έναν τραυματισμό πρόπερσι από πέρυσι όμως ο Απόστολος έχει ανακάμψει, μάλιστα συμμετείχε και στο Πανελλήνιο δίχως όμως τις τρομερές επιδόσεις… όχι όπως φέτος!»
»Αξίζουν συγχαρητήρια στον Απόστολο καθώς ο αγώνας ήταν παρά πολύ καλός είχε συναγωνισμό δεδομένου πως στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει το επίπεδο. Αυτό το παιδί έχει κάνει ένα τεράστιο άθλο και κατόρθωσε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 20 καλύτερους παγκοσμίως οι επιδόσεις του στους έφηβους τον φέρνουν φυσικά στους πρώτους …και είναι μόλις 21 ετών.», είπε γεμάτος υπερηφάνεια ο Βασίλης Αγγελάκος.
Μεγάλος στόχος του 21χρονου αθλητή είναι η Ολυμπιάδα της Βραζιλίας. Προορισμός για τον οποίο σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Κουταβά τον προσεχή Νοέμβριο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Δανία. Η μέρα, η διάθεση, η ικανότητα, η θέληση, η τύχη και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν εάν ο Απόστολος Κουταβάς θα λάβει μια θέση ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες της εθνικής μας ομάδα.
Αρχές Οκτωβρίου ο Κουταβάς θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Πορτογαλία, που ωστόσο αντιμετωπίζει περισσότερο ως μια ευκαιρία για προετοιμασία κι όχι για διάκριση… όχι πως αυτό θα αποκλείσει την οποιοδήποτε προσπάθεια  από μέρους του!

Τον Ιούνιο ραντεβού στην
Ολυμπιάδα στο Μπακού!

Μεσολαβεί ωστόσο το Μπακού και μια άλλη Ολυμπιάδα (17 με 21 Ιουνίου 2015) όπου 131 αθλήτριες από 22 χώρες θα διαγωνιστούν σε πέντε αγωνίσματα (Artistic mens and women’s, Acrobatic, Aerobic, Rhythmic, Trampoline) στο γήπεδο «National Gymnastics Arena». Στο Μπακού οι οικοδεσπότες του Αζερμπαϊτζάν ελπίζουν να κρατήσουν τους νικητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος 2014 Ρωσία και Ρουμανία μακριά από τις κορυφαίες θέσεις στη ρυθμική και αερόβιων αγωνισμάτων!
Στο Μπακού στο αγώνισμα του Τραμπολίνο υπολογίζεται να παρουσιαστούν 53 αθλητές απ’ όλο τον κόσμο που σημαίνει πως ο συναγωνισμός ξεκινά από την πρώτη κιόλας ημέρα….
Στο Τραμπολίνο θα υπάρχει συμμετοχή μοναχά ευρωπαϊκών ομάδων αφήνοντας δηλαδή εκτός μεγάλες δυνάμεις όπως Κίνα και ΗΠΑ, αφήνοντας χώρο και θέσεις στο βάθρο για τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού όπως τη Ρωσία, την Πορτογαλία την Ισπανία, και γιατί όχι την Ελλάδα!
Η αποστολή της ελληνικής Ομάδας για το Μπακού θα αναχωρήσει στις 11 του επόμενου μήνα, όπου από τις 17 και μέχρι 21 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οι αγώνες. Την αποστολή μαζί με τον «δικό» μας Απόστολο Κουταβά, πλαισιώνουν δυο ακόμη ελληνίδες αθλήτριες οι Κασάπογλου και Αγγελούση. Τους αθλητές θα συνοδεύσουν δυο ομοσπονδιακοί προπονητές από την Αθήνα, με τον καλαματιανό προπονητή Βασίλη Αγγελάκο …να μένει «εκτός αποστολής» λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων με τον σύλλογο του Άθλου στην Καλαμάτα, όπου έχει τη θέση του προπονητή από το 1997.
«Η πρόκριση του Απόστολου στο Μπακού είχε έρθει από τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό της Πορτογαλίας πέρυσι, όπου μετά από ακυρώσεις συμμετοχής ορισμένων άλλων χωρών, επόμενη επιλαχούσα χώρα ήταν η Ελλάδα και έτσι πήραμε τη θέση!» εξηγεί ο κ. Αγγελάκος, ο οποίος εύχεται σε μια λίγο καλύτερη επίδοση από εκείνη στους προχθεσινούς αγώνες στο Πανελλήνιο στη Δραπετσώνα, μιας και κάτι τέτοιοι αυτομάτως θα σημάνει την πρόκριση του!
Ο Απόστολος Κουταβάς, μετά το Μπακού θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία με τον προπονητή του Βασίλη Αγγελάκο στην Καλαμάτα, Την Καλαμάτα και την «παρέα» των Αγγελάκου και Κουταβά επέλεξε για προετοιμασία και ο αθλητής του Συλλόγου Αριάδνης Περιστερίου, Κώστας Γράψας.
Οι Απόστολος Κουταβάς και Κώστας Γράψας μαζί τους Ιωάννη Τορτίδη και Νικόλαο Σαββίδη (από την Καβάλα) αποτελούν την τετράδα του εθνικού μας συγκροτήματος που δουλεύουν με στόχο τη Βραζιλία…

Χάρης Κολόζης: Το επόμενομεγάλο ταλέντο της Μεσσηνίας

Το επόμενο μεγάλο ταλέντο του Τραμπολίνο ακούει στο όνομα Χάρης Κολόζης. Ο νεαρός αθλητής στα χνάρια του Απόστολου βρίσκεται φέτος στο προσκήνιο χάρη στην εμφάνιση του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Δραπετσώνα.
Εκεί εκπροσώπησε άξια μαζί με τον συναθλητή του τον Άθλο Καλαμάτας. Ο Χάρης Κολόζης κατέλαβε στο υποχρεωτικό πρόγραμμα την 6η θέση και πήρε την πρόκριση για τελικούς, όπου αναρριχήθηκε στην 4η θέση!
Μια επίδοση που ενδεχομένως να είναι ήταν ακόμη καλύτερη εάν δεν είχε ταλαιπωρηθεί το τελευταίο δίμηνο από πόνους στη μέση. Κάτι που τον κράτησε κάπως πίσω, όχι όμως τόσο ώστε να μην φανερώσει την μαχητικότητα και την αγωνιστική του αξία.
Αποτέλεσμα; Η 4η θέση στους Πανελλήνιους και η υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον…
Για τον Χάρη Κολόζη ο προπονητής του είχε να πει τα καλύτερα:
«Έκανε κι αυτός τεράστια προσπάθεια και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είχε κι αυτός δύσκολη χρονιά και με τις πανελλήνιες εξετάσεις να πλησιάζουν είναι όλο και πιο πιεσμένος, αλλά το παλεύει… κι αυτό έχει σημασία».
Σίσσυ Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου