Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΡΥΘΜΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ρυθμική: μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού,
ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό με άρωμα γυναίκας! ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο Ρ.Ο.Κ. ΜΥΕΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ


ΑΠΟ ΤΟ 2013 μέχρι σήμερα αποστολή του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας είναι η διάδοση και ανάπτυξη της Ρυθμικής Γυμναστικής στην Μεσσηνία. Η Ρυθμική Γυμναστική, είναι μια σύνθεση τέχνης και αθλητισμού, ένας συνδυασμός γυμναστικής με χορό και είναι ένα αποκλειστικά γυναικείο Ολυμπιακό αγώνισμα. Η Ρυθμική προσφέρει σε μια αθλήτρια ή έναν αθλητή τα πάντα: υγεία, συγκινήσεις, κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση ζωής την οποία μόνον όποιος την βιώνει μπορεί να την κατανοήσει ως τέτοια.
Αυτά τα στοιχεία και πολλά περισσότερα επιδιώκει να προσφέρει σε όλες τις αθλήτριες έχουν επιλέξει να γίνουν μέλη της μεγάλης, πια, οικογένειας του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας.
Για την ιστορία να πούμε πως ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας δημιουργήθηκε το 2013. Βασίστηκε στο όνειρο της προπονήτριας Χριστίνας Μανέτα και στο όνειρό της να δημιουργήσει ένα νέο σύλλογο στην πόλη μας. ο Ρ.Ο.Κ. Είναι μέλος την Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας. Μάλιστα σύντομα αναμένεται να λάβουν και την αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
«Δημιουργήσαμε το σύλλογο με κίνητρο την αγάπη μας για την Ρυθμική» αναφέρει η προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα.
Ο Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας έχει ως σκοπό να μάθει στα κορίτσια την ρυθμική από το Α ως το Ω! «Στα πρώτα μαθήματα διδάσκουμε μουσικοκινητική αγωγή, με στόχο την καλλιέργεια του ρυθμού και της έκφρασης και χωρίζουμε τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τις φυσικές τους δεξιότητες. Οι ηλικίες που παίρνουμε είναι από 2,5 χρόνων και πάνω» μας εξήγησε η προπονήτρια του Ομίλου, Χριστίνα Μανέτα σε μια προσπάθεια να μας μεταφέρει μα λόγια τα πολλά και όμορφα πράγματα μαθαίνουν οι νεαρές αθλήτριες που φιλοδοξούν στο μέλλον να ολοκληρωθούν ως γυμνάστριες και να διακριθούν μέσα από συμμετοχές σε εγχώριες και όχι μόνο διοργανώσεις.
Σε ό,τι αφορά στις πρόσφατες επίσημες δραστηριότητες του Ομίλου, τελευταία υποχρέωση ήταν τον Απρίλιο όταν στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση η Δήμητρα Σεβαστέλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπου στην κατηγορία νεανίδων σημείωσε μια εξαιρετική εμφάνιση αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον!
Τον Ιούνιο οι αθλήτριες του προαγωνιστικού τμήματος μετέβησαν στην Αθήνα. Εκεί οι Δήμητρα Κριζέα και Σταματίνα Κυριακίδη, όπου παρουσιάστηκαν ως ντουέτο και αναδείχτηκαν 4ες ανάμεσα σε δέκα ομάδες.
Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του Ρ.Ο.Κ. είναι τον Οκτώβριο στην Αθήνα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπου θα μετάσχει στην κατηγορία των Παγκορασίδων με τις Δήμητρα Χαϊδεμένου, Βενετία Κριζέα, Σταματίνα Πετρόγιαννη και Ιωάννα Τζόρβα.

Ρυθμικός Όμιλος Καλαμάτας
…από Α στο Ω!
Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, το 2013, ο σύλλογος μετρούσε μόλις 15 παιδιά, πέρυσι έφτασε τα 70! Μια άνοδος που σαφώς αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα το αγωνιστικό τμήμα του Ρ.Ο.Κ. πλαισιώνεται από 8 αθλήτριες.
Στην κατηγορία του Προαγωνιστικού Ανήκουν οι Πεϊκου Ζωή και Μαρίνα Μητροπούλου, στις Παγκορασίδες οι Δήμητρα Κριζέα, Σταματίνα Κυριακίδη και Ιωάννα Τζόρβα (έρχεται από την Κυπαρισσία!).
Στην κατηγορία κορασίδων αγωνίζονται οι Βενετία Κριζέα, Σταματίνα Πετρόγιαννη και Δήμητρα Χαϊδεμένου και στην κατηγορία Νεανίδων οι Δήμητρα Σεβαστέλη και Ιωάννα Καρνούσκου.
Στα διοικητικά, να πούμε πως Πρόεδρος του Ομίλου είναι ο Αθανάσιος Σκόθος, Αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Κριαράς, Γραμματέας η Παρασκευή Μανέτα, Ταμίας ο Κώστας Κονταξής και μέλος η Μαρία Μανέτα.
Στο αγωνιστικό «τιμόνι» του Ρυθμικού από την πρώτη χρονιά ως προπονήτρια ήταν η Χριστίνα Μανέτα.
Είναι πρώην αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής που ξεκίνησε την καριέρα της το 1989 για να σταματήσει το 2001. Στο ενεργητικό της έχει πολλές πανελλήνιες επιτυχίες μεταξύ των οποίων η κατάκτηση της πρώτης θέσης σε Βαλκανικούς Αγώνες το 1996-1998 όντας μέλος της Εθνικής Ομάδας και την τρίτη θέση σε διεθνή μίτινγκ. Από το 2007 έως σήμερα είναι προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής...
Η Χριστίνα Μανέτα είναι κάτοχος Πτυχίου από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού και διαθέτει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Η προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα και η Τεχνική Σύμβουλος Έφη Φωτεινάκη

Από την περσινή χρονιά, τα Χριστούγεννα 2014, στον σύλλογο εντάχθηκε και η Τεχνική Σύμβουλος Έφη Φωτεινάκη. Πρόκειται επίσης για παλιά αθλήτρια της ρυθμικής, η οποία ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα το 1984 και σταμάτησε το 1998. Πανελληνιονίκης και μέλος της εθνικής ομάδας (1993-1996) με πολλές επιτυχίες σε διεθνή μίτινγκ και κυρίως στο Διεθνές Μίτινγκ που διοργανώνεται στην πόλη μας κάθε χρόνο.
Η ανάπτυξη του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας, δεν σταματά εκεί καθώς από φέτος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη δημιουργία και λειτουργία τμημάτων στ’ Αρφαρά. Ένα βήμα, μια αρχή για ακόμη την ανάδειξη ακόμη περισσότερων αθλητριών που θα γίνουν μέλη της μεγάλης, πια, οικογένειας του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας.
Μάλιστα, οι σκέψεις ήδη υπάρχουν για την δημιουργία τμημάτων και σε άλλα χωριά της Μεσσηνίας, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα να δουν και να μάθουν την Ρυθμική, την δηλαδή ωραιότερη ενασχόληση στα πλαίσια του ερασιτεχνικού και μη αθλητισμού!
Προς ώρας στον Όμιλο δραστηριοποιούνται μόνο κορίτσια, παρότι ανά τον κόσμο το ενδιαφέρον των ανδρών για τα γυναικεία και πιο καλλιτεχνικά αθλήματα φαίνεται να ανθίζει!

Πληροφορίες - εγγραφές

Οι εγγραφές στον Ρυθμικό Όμιλο Καλαμάτας  συνεχίζονται καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπου οι υπεύθυνες προπονήτριες του Ομίλου περιμένουν να τους γνωρίσετε από κοντά! Εγγραφές γίνονται καθημερινά πλην Σαββατοκύριακου κατά τις ώρες 17:00-20:00.
Φέτος θα λειτουργήσει και τμήμα για κορίτσια άνω των 10 ετών. Να σημειωθεί πως ο μήνας Σεπτέμβριος είναι δωρεάν.
Πληροφορίες στην προπονήτρια Χριστίνα Μανέτα και την Τεχνική Σύμβουλο Έφη Φωτεινάκη στο τηλέφωνο6972 593596, καθώς επίσης στα στο farebook ruthmikosomiloskalamatas@facebook.com και στο email: ruthmikosomiloskalamatas@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου