Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΒΗ… Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΑΚΥΚΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΠΕΙΕΣ…

Στέκεται απέναντι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς
κρούοντας κώδωνα κίνδυνου 
για τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΑΟ Ακρίτα Καλαμάτας Χαράλαμπος Καρακύκλας καταγγέλλει μέλη του Δ.Σ. για ιδιοκτησιακή νοοτροπία στην οποία στέκεται απέναντι κρούοντας κώδωνα κινδύνου!
Ουκ ολίγες οι παθογένειες στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μια εξ αυτών το λεγόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς που πλήττει αρκετά, αν όχι πολλά, σωματεία της χώρας μας. Η παθογένεια της οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα και τα δυσάρεστα- τις περισσότερες φορές- επακόλουθά της είναι γνωστά και από τον πολιτικό χώρο… Στον αθλητισμό δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά ή μόνον ευχάριστα.
Κατά αυτής της ιδιοκτησιακής νοοτροπίας στρέφεται ο πρόεδρος Χαράλαμπος Καρακύκλας, ο οποίος έλαβε τη θέση με τη διαδικασία …ανάθεσης κι όχι κατόπιν εκλογών, φέρνοντας στο προσκήνιο τον «εμφύλιο πόλεμο» που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό μεταξύ των μελών της διοίκησης και μέχρι στιγμής φαίνεται να οδηγεί σε αδιέξοδο!
Τα συσσωρευμένα χρέη των δυο τελευταίων ετών, η απουσία εκλεγμένης διοίκησης, το μη εναρμονισμένο καταστατικό και το ιδιοκτησιακό καθεστώς οδήγησαν τον πρόεδρο να καταγγείλει συγκεκριμένα πρόσωπα, μέλη της διοίκησης και της ιδρύτριας οικογένειας για παρατυπίες και ασυνέπειες… Μάλιστα προτίθεται να στείλει εξώδικο στην ιδρύτρια κ. Τσιριμπή και κάτοχο των καταστατικών εγγράφων της ομάδας προκειμένου να τα παραδώσει και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου.
«Πριν 1,5 χρόνο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Ακρίτας Καλαμάτας μου ανέθεσε την προεδρεία όλων των τμημάτων (γυναικεία και ανδρική ομάδα βόλεϊ και στίβο).
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ανδρική ομάδα και το στίβο που έχουν την αυτοτέλειά τους, με υπεύθυνους τους Κώστα Κουτράκη και Πέτρο Παπαδόπουλο αντίστοιχα, οι οποίοι τα διαχειρίζονται κατ’ αποκλειστικότητα και έχουν την ευθύνη της οικονομικής τους επάρκειας. Θέλω να τους συγχαρώ γιατί και οι δύο βοηθούν οικονομικά τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ, παρ’ ότι δεν είναι υποχρεωμένοι.
Η γυναικεία ομάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι: ή αλλάζει τη διαρθρωτική της δομή, τη λειτουργία της και τη νοοτροπία της και εξελίσσεται ή υποβιβάζεται στα τοπικά πρωταθλήματα και βολοδέρνει- γιατί προτάθηκε δυστυχώς και αυτή η σκέψη.
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο διαπίστωσα ότι η ομάδα έχει συσσωρευμένα χρέη, τα οποία χρονολογούνται από διετίας. Η ομάδα κατ’ επίφασιν είναι ερασιτεχνική, είναι μια μικρογραφία του επαγγελματικού αθλητισμού.
Στα χρέη που υπάρχουν συσσωρεύονται και τα φετινά και δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι υπόλογος των χρεών αυτών ή να τα μεταβιβάσω στην επόμενη διοίκηση».

Η ώρα της ρήξης…
Το κλίμα ωστόσο δεν ήταν πάντοτε στραβό. Πριν από λίγο καιρό ο σύλλογος είχε διοργανώσει στο Elite μια μεγάλη γιορταστική εκδήλωση, με αναδρομή στο παρελθόν, σε επιτυχίες και διακρίσεις ενώ δεν έλειψαν και οι τιμητικές πλακέτες. Μια εξ αυτών στην ιδρύτρια του συλλόγου Μαίρη Τσιριμπή, με την οποία είτε λίγο είτε πολύ αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει δημιουργηθεί κόντρα: «Η εκδήλωση έπρεπε να γίνει και έπρεπε να τιμηθεί η κα Τσιριμπή, η οποία είναι ιδρύτρια του Ακρίτα και έχει προσφέρει πάρα μα πάρα πολλά στο βόλεϊ», αναφέρει ο κ. Καρακύκλας.
Τα προβλήματα φαίνεται να προέκυψαν με την αύξηση των οικονομικών υποχρεώσεων του συλλόγου με τη συμμετοχή του στην Α2, που ελλείψει εσόδων ικανών να τις καλύψουν και ελέω κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, βαραίνουν τις πλάτες μερικών κι όχι όλων…
Και συνεχίζει: «Τα προβλήματα στον Ακρίτα έχουν αρχίσει πριν από δύο χρόνια που συσσωρεύονται χρέη και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε προπονητές και αθλητές. Είναι οικονομικό και είναι και διαρθρωτικό το ζήτημα. Εγώ θέλω μια διοίκηση νόμιμη και δεν θέλω να είμαι διορισμένος πρόεδρος.
Ο σκοπός μας δεν είναι να ‘ρθούμε σε ρήξη με κανέναν. Το κλίμα στο ΔΣ δεν είναι και το καλύτερο. Στο ΔΣ δεν πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, αλλά να είναι μια γροθιά. Αυτή η σύνθεση και νοοτροπία δεν μπορεί κατά την ταπεινή μου γνώμη να βοηθήσει το σύλλογο ν’ αναπτυχθεί. Η πρόθεσή μου δεν είναι παραιτηθώ. Εγώ δεν θέλω να είμαι πρόεδρος. Θέλω να είμαι απλό μέλος, αλλά επειδή η διασκέδασή μας έγινε πρόβλημα, γι’ αυτό αναφέρω όλα αυτά.
Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, αλλά εδώ ο σύλλογος είναι προβληματικός.
Θέλω διαδικασίες και νόμιμα πράγματα. Μέλη, συνέλευση, εκλογές…
Δικαιούται μια ομάδα που παίζει σε εθνική κατηγορία να είναι αίολη;».

Η ιδιοκτησιακή νοοτροπία
«Δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση ο αθλητισμός. Έχουμε ένα επάγγελμα, μας περισσεύει κάτι και ρίχνουμε πέντε δραχμές στην ομάδα αυτή και κάνουμε το κέφι μας και αποκτούμε φίλους…», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ακρίτα Καλαμάτας.
«Η διαρθρωτική δομή του Ακρίτα έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα: 4 άτομα της ίδιας οικογένειας εμπλέκονται σε αυτή και έχουν ιδιοκτησιακή νοοτροπία, την οποία αισθάνεται ο οιοσδήποτε που είναι κοντά στην ομάδα (ΔΣ, τεχνικός, αθλήτριες ή φίλαθλοι).
Δεν είναι κάτι καινούργιο βεβαίως! Δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας, είναι γνωστά αυτά στην πόλη…! Έπρεπε όμως και οφείλω να τα αναφέρω…
Δεν τηρούνται οι καταστατικές διατάξεις και διαδικασίες. Δεν έχει γίνει ποτέ ΓΣ, δεν υπάρχουν μέλη που όπως λέει το καταστατικό συμβάλλουν με τη μηνιαία τους συνδρομή στην οικονομική επάρκεια του συλλόγου.
Οι ομάδες δεν είναι ιδιοκτησίες κάποιων. Όταν λέει κανείς «Ακρίτας Καλαμάτας» δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός, σημαίνει ότι είναι ομάδα της πόλεως!
Οι ομάδες πρέπει να έχουν μέλη, ν’ ανήκουν  στην κοινωνία και να έχουν εκλεγμένη διοίκηση. Γιατί εάν την έχω και τη χρηματοδοτώ, τότε περνάμε σε άλλο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε άλλες ιδιοκτησιακές νοοτροπίες! Στον Ακρίτα δεν έχουν γίνει ποτέ εκλογές!».
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί προ διετίας δέχθηκε με τη μέθοδο της … «ανάθεσης» να πάρει τα προεδρικά ηνία;
«Θα με ρωτήσετε γιατί δέχθηκα να γίνω πρόεδρος… Γιατί έβλεπα ότι κάποια στιγμή θα βρισκόμουν σε αυτή εδώ τη θέση: να αλλάξει ο Ακρίτας και να γίνει μία σύγχρονη ομάδα και η Καλαμάτα να είναι περήφανη και για τη λειτουργία και για τις επιδόσεις και για τη γενική της εικόνα.»


Το τεταμένο κλίμα
Το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στους διοικητικούς κόλπους δεν δύναται να μη γίνει αισθητό και στο αγωνιστικό τμήμα, ωστόσο κ. Καρακύκλας διαβεβαιώνει πως η προσπάθεια των μελών του Δ.Σ. επικεντρώνονται στο στόχο η ομάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της μέχρι το τέλος, τουλάχιστον, της φετινής χρονιάς, κρατώντας μακριά από το γήπεδο το αρνητικό κλίμα.
«Δεν υπάρχει αβεβαιότητα. Όσοι τουλάχιστον «αγαπάμε» τον Ακρίτα θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή του στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Αλλά αυτά πρέπει να καθιστούν σαφή. Σε μια ομάδα πρέπει να συμβάλουν όλοι!» διαβεβαίωσε ο κ. Καρακύκλας και εν συνέχεια μετέφερε την εικόνα που εδώ και καιρό επικρατεί μέσα στο διοικητικό συμβούλιο.
«Στα τελευταία ΔΣ υπήρξαν συγκρούσεις και τεταμένο κλίμα. Δεν είναι το κλίμα ανάλογο της αξίας, της εμβέλειας που πρέπει να έχει ένας σύλλογος –χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν με αυτό.
Είναι αν υπάρχει χημεία μεταξύ των ανθρώπων. Κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τα κεκτημένα, κάποιοι θέλουν να τ’ αλλάξουν. Κάποιοι άλλοι δεν δέχονται αυτό το καθεστώς της "αιμοδοσίας" κάθε τόσο, εγώ βάζω 300 εσύ δεν βάζεις καθόλου…».
Ενώ σε ξέσπασμα που ακολούθησε είπε «όχι» στον υποβιβασμό της ομάδας και «ναι» στο αύριο! «Απόφασή τους είναι να πέσει η ομάδα! Ε, όχι, δεν θα πέσει η ομάδα επειδή το θέλουν!
Ότι γίνεται τέτοιο αλαλούμ και υπάρχει τέτοια ασυνέπεια προς τις υποχρεώσεις, δεν το γνώριζα. Εδώ δεν αναγνωρίζονται χρέη…! Δεν γίνονται έτσι οι δουλειές. Ως εδώ και μη παρέκει! Μπορεί να φαίνομαι αιθεροβάμον αλλά εν πάση περιπτώσει θα φύγω ένδοξα!»

Τα έσοδα και
ο ρόλος των ακαδημιών
Οι πηγές εσόδων δεν είναι πολλές και δεν δύναται να καλύψουν τα μηναία έξοδα του συλλόγου. Βασικό έσοδο είναι οι ακαδημίες, που αυτή τη στιγμή μετρούν περί τα 100-120 παιδιά, οι διαφημιστικές πινακίδες χορηγών και διαφημιζόμενων, κάποιες προσφορές φίλων και τέλος η συνδρομή ορισμένων εκ των μελών του Δ.Σ. Το ποσό ωστόσο που τελικά προκύπτει δεν δύναται να καλύψει τις ανάγκες του γυναικείου τμήματος, οι οποίες όπως εξήγησε ο κ. Καρακύκλας υπολογίζονται σχεδόν στο διπλάσιο…
«Η ομάδα βασίζεται για τα έσοδά της στις Ακαδημίες, στην προσφορά κάποιων φίλων και ό,τι προσφέρουμε κάποια μέλη του ΔΣ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν είναι σωστό.
Λίγα ευρώ πολλοί μπορούν να διαθέσουν, πολλά ευρώ ο ένας είναι δύσκολο, να επωμισθεί ένας τη λειτουργία όλου του συλλόγου.»
Όσο για τις Ακαδημίες, ο ίδιος κρίνει πως η οικονομική επιβάρυνση αποθαρρύνει τους γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν την τύχη τους στο βόλεϊ, υποστηρίζοντας πως θα έπρεπε να είναι δωρεάν.
«Οι ακαδημίες πρέπει να είναι ένα φυτώριο ταλέντων, όπου θα εντοπίζονται τα ταλέντα και θα αξιοποιούνται. Θα έχουμε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά, ώστε να αναδείξουμε τους αυριανούς αθλητές και πρωταθλητές. Μέχρι τώρα οι ακαδημίες δεν παράγουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι δύσκολο να κάνεις το δάσκαλο και να έχεις αποτελέσματα.
Πρέπει να αναθεωρηθεί η λειτουργία τους κι εδώ θα σταθώ λίγο. Έχουμε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία στη χώρα μας. Δεν πήγαν παιδιά από τη Μεσσηνία να σπουδάσουν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας, γιατί οι γονείς τους δεν μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν την οικονομική επάρκεια που προϋποθέτει η οποιαδήποτε φοίτηση σε Ίδρυμα.
Σε μια οικογένεια που έχει 2-3 παιδιά και δεν μπορεί να πληρώσει τις ακαδημίες, αυτά τα παιδιά στερούνται τη δυνατότητα να μάθουν βόλεϊ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Η άποψή μου είναι οι ακαδημίες να είναι δωρεάν, βέβαια υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να συνδράμουν. Όπως βλέπετε στην Καλαμάτα υπάρχουν εξαιρετικά κορμιά που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ την τύχη τους στον αθλητισμό, γιατί κοστίζουν οι ακαδημίες. Το έχω ακούσει από πάρα πολλούς αυτό.
Εμείς ως συμβούλιο πρέπει να είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή αυτών των παιδιών στις ακαδημίες. Οι ακαδημίες δεν είναι εισπρακτικός μηχανισμός στο σύλλογο. Είναι παραγωγή αθλητών. Είναι στις υποχρεώσεις του συλλόγου να έχει ακαδημίες.
Γι’ αυτό θέλουμε ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο, θέλουμε πολλά μέλη, τα οποία με την συνδρομή τους θα εξασφαλίζουν αυτή την υποχρέωση και αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει.»

Η άλλη μέρα του Ακρίτα
και η επένδυση στο μέλλον
Μετά απ’ όλα αυτά εύλογο ήταν το ερώτημα τι επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα για την καλαματιανή ομάδα;
«Η επόμενη μέρα είναι ή αλλάζουμε και αναπτυσσόμεθα ή πάμε στο τοπικό. Η ομάδα θέλει 3.000 ευρώ το μήνα. Αν σταματήσουμε τις πληρωμές αθετούμε τις όποιες συμφωνίες. Οι οποίες δεν είναι έγγραφες, αλλά ο λόγος υπερισχύει έναντι οιουδήποτε ενυπόγραφου εγγράφου.
Τι σημαίνει εγώ δεν πληρώνω τον προπονητή; Φεύγουν και οι παίκτριες; Ε, τότε δεν κατηγορείσαι για αλλοίωση πρωταθλήματος;
Θα πρέπει να κόψεις το λαιμό σου να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Αυτό είπα εγώ στο συμβούλιο! Παντοιοτρόπως η ομάδα να μείνει στην εθνική κατηγορία και για εμάς, και για την πόλη και για όσους βάζουν μια δραχμή! Δεν είναι δύσκολο αρκεί να συμβάλουν όλοι!».
Όσο για τις προθέσεις του Χαράλαμπου Καρακύκλα με την ομάδα σε σταυροδρόμι, θέλησή του είναι η ομάδα να βγει από το τέλμα…
«Το εύκολο πράγμα είναι να παραιτηθεί κανείς, αλλά έχω τη γνώμη όπου περνάει ο καθένας από εμάς πρέπει να προσπαθεί ν’ αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Κι αυτή είναι η δική μου προσπάθεια. Είναι εύκολο να παραιτηθείς. Αφήνεις τα πράγματα ως έχουν και λες “παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω”. Αλλά εγώ ούτε χρέη θέλω να αφήσω και θέλω να συμβάλω στη βελτίωση και της ομάδας και των χώρων και της νοοτροπίας. Ν’ αλλάξουμε μυαλά με λίγα λόγια…
Ο σκοπός δεν είναι η διάλυση του συλλόγου, αλλά να νοικοκυρευτούμε και να είμαστε επαρκείς.
Αλλιώς θα βολοδέρνουμε στο τοπικό κατεστημένο. Η πόλις πρέπει ν’ αποκτήσει εμβέλεια, να έχουμε ομάδες με αναφορά, να λένε Ακρίτας Καλαμάτας και να είμαστε υπερήφανοι!
Όταν λέμε δωρεάν ακαδημίες… θα δω ένα παιδί αύριο το οποίο το γαλούχησα, το έμαθα να παίζει βόλεϊ και έγινε πρωταθλητής. Αυτή θα είναι η υπερηφάνεια για μένα, δεν θα κοιτάξω να μου φέρω τη μηνιαία συνδρομή το μήνα. Η επένδυσή μου είναι σε αυτό το παιδί…».

Σενάρια και σκέψεις
συγχωνεύσεων…
Τα τελευταία χρόνια με την άνοδο και του Ακρίτα στην Α2 Εθνική Ανδρών, οι ομάδες που εκπροσωπούν την πόλη μας ανήλθαν σε τέσσερις. Αριθμός αναλογικά και με την δυναμική της πόλης, αρκετά μεγάλος, ίσως πολύ μεγάλος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως βιώσιμη λύση για το μεσσηνιακό βόλεϊ είναι η ύπαρξη μιας ομάδας σε κάθε πρωτάθλημα! Ένας απ’ αυτούς που ενστερνίζονται την άποψη της συστράτευσης δυνάμεων για ένα καλύτερο αύριο είναι και ο κ. Καρακύκλας: «Βεβαίως και είναι πολλές τέσσερις ομάδες. Συγχώνευση… Βεβαίως, τώρα! Και θα μειωθούν τα έξοδα και σίγουρα η ομάδα θα έχει μεγαλύτερη ισχύ, εμβέλεια, κύρος και αποτελεσματικότητα. Ζυμώσεις δεν έχουν γίνει… μια σκέψη υπάρχει στον αέρα!».
Στο ερώτημα όμως πως θα περάσει το μεσσηνιακό βόλεϊ και δη των γυναικών σε μια νέα εποχή - μέσα από μια τέτοια συγχώνευση - όταν στον Ακρίτα τουλάχιστον και όπως καταγγέλλει, επικρατεί ιδιοκτησιακό καθεστώς, είπε: «Η συγκεκριμένη οικογένεια θα περάσει στην ιστορία…», είπε και τόνισε: «Αλλοίμονο ο ιδρυτής να είναι όσο ζει και υπάρχει στο προσκήνιο!».

«Κουμπαράς» για το
κλειστό γυμναστήριο
Μια ακόμη σκέψη του κ. Καρακύκλα είναι η συμβολή των σωματείων με ένα μικρό αλλά σεβαστό ποσό στη συντήρηση του κλειστού δημοτικού γυμναστικού της παραλίας. Με την δημιουργία δηλαδή ενός κουμπαρά, οι ομάδες που χρησιμοποιούν το κλειστό να συμβάλουν στις ανάγκες και αναβάθμισή του.
«Μια τρίτη παρατήρηση που θα κάνω είναι στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα περιμένουμε όλα από το Δήμο. Μα Δήμος είμαστε όλοι εμείς. Επομένως όλα τα σωματεία, τα οποία χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο Κλειστό Στάδιο της Παραλίας, πρέπει με μια μικρή συμμετοχή, ό,τι μπορεί το κάθε σωματείο, να εξασφαλίσουμε ένα ποσό, το οποίο θα διαθέσουμε στον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα, τον κ. Μπασακίδη, ώστε αυτός ο χώρος να συντηρηθεί όσο γίνεται καλύτερα. Έχω επισκεφθεί με την ομάδα πάρα πολλά γήπεδα βόλεϊ στην Ελλάδα και αν αφαιρέσεις το γήπεδο της Λάρισας και της Ελασσόνας, το Κλειστό της Παραλίας αν συντηρηθεί θα είναι από τα καλύτερα.
Δεν ξέρω κατά πόσο η Καλαμάτα μπορεί να γίνει πόλις του πολιτισμού. Μπορεί να έχουμε ένα θαυμάσιο Μέγαρο Χορού, αλλά οι προδιαγραφές μας δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν και σαν τόπος και σαν κουλτούρα και σαν μουσική παιδεία που έχουμε, να είμαστε πόλις του πολιτισμού…
Πόλις του αθλητισμού όμως μπορούμε να γίνουμε. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι έχουμε θαυμάσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, που χρειάζονται βέβαια συντήρηση, αν σκεφτούμε ότι το κλίμα της πόλεως είναι θαυμάσιο για προετοιμασία, για αθλητικές επιδόσεις κτλ. και αν σκεφτούμε ότι και οι αποστάσεις είναι μικρές, αντιλαμβάνεσθε ότι εκεί πρέπει να δώσει και ο Δήμος ιδιαίτερη βαρύτητα.»
Όσο για τις ανάγκες το κλειστού και ποιες κατά την άποψή του έρχονται σε  προτεραιότητα…
«Στον πρώτο αγώνα που έγινε στο κλειστό ήμουν στρατιώτης, ήμουν τότε γιατρός αγώνα και έπαιζαν οι Εθνικές Ελλάδος και Ρουμανίας!!!
Οι κερκίδες είναι από τότε έτσι…
Έχετε δει τι έχει κάτω από τις κερκίδες; Σαπίλα! Εγώ μερικές σκέψεις έκανα, αλλά κι εσείς βλέπετε τι ανάγκες έχει το κλειστό.
Θέλει βάψιμο, κουρτίνες… Αυτά διορθώνονται με μια μικρή δαπάνη, γιατί το γηπεδάκι αυτό είναι καλό! Είδα κι άλλα γήπεδα με την ομάδα, ειδικά στην Αθήνα, εκεί να δείτε τι γίνεται! Το δικό μας μπορεί να γίνει «κουκλίστικο» και γκλαμουράτες ομάδες να έρχονται στην πόλη μας.»
Ο ίδιος πάντως δεν έχει μείνει με άδεια χέρια κάνοντας ήδη μια πρώτη ιδιαίτερα εκτιμητέα χειρονομία με την προσφορά ενός απινιδωτού (αξίας περίπου 2.000 ευρώ).
«Εγώ άρχισα κάνοντας προσφορά έναν απινιδωτή, μια μεγάλη δαπάνη… θα κάνω κι άλλη του χρόνου…
Αλλά να βάζω εγώ λεφτά κι άλλοι να είναι τσάμπα μάγκες… δεν γίνεται!
Βάζω εγώ 100, βάλε εσύ 50 ή 30!» είπε και τέλος, εξέφρασε την άποψη πως ως άνθρωπος πρέπει «…να δίνεις αξία στη θέση και στο επάγγελμα και όχι να σε τιμά το επάγγελμα…».
Όσο για τις ανάγκες του σταδίου ο ίδιος έθεσε ως βασική προτεραιότητα την ύπαρξη κλιματισμού: «Το στάδιο χρειάζεται κλιματισμό… Εάν θυμάστε το καλοκαίρι μας έλεγαν να μην ανοίγουμε τα παράθυρα καθώς υπάρχει κίνδυνος να πέσει η σκεπή!».
Κατόπιν αυτών των καταγγελιών ενός αβέβαιου οικονομικά μέλλοντος για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του ΑΟ Ακρίτα Καλαμάτας, τις οποίες με προσωπικό, συναισθηματικό πέραν του οικονομικού, κόστος φαίνεται πως έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του συλλόγου Χαράλαμπος Καρακύκλας, με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις της θιγόμενης άλλης πλευράς.


Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου