Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μέλη της διοίκησης και πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής στην εκδήλωση μνήμης των Επαναστατών του 1821


ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΡΔΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ»



Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης των Επαναστατών του 1821, όπου εκτός από τη δοξολογία, τις ομιλίες και τους παραδοσιακούς χορούς.
Καινούρια στοιχεία στο φετινό εορτασμό ήταν αφ’ ενός η πραγματοποίηση ομαδικής σκυταλοδρομίας από τη Βέργα έως το Μαρδάκι, που σκοπό είχε ν’ αναδείξει τη μεταφορά του μπαρουτιού από τον Αλμυρό στον Ταΰγετο («Δρόμοι του Μπαρουτιού»), όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο μέρος των επαναστατών και αφετέρου, η πεζοπορία που πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Μονή Μαρδακίου έως την Ιερά Μονή Βελανιδιάς.
Πρόκειται για την ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν οι Επαναστάτες του 1821, προκειμένου να απελευθερώσουν την Καλαμάτα από τους Οθωμανούς κατακτητές. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ως μια πολιτιστική διαδρομή, η οποία θ’ αναδεικνύει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά παραδοσιακών νηστίσιμων εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεδουσαίων.
Οι πεζοπόροι του Ευκλή είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το τμήμα της διαδρομής Μαρδάκι-Λαγού Χάνι, στον καθαρισμό του οποίου είχαν συνδράμει τους ντόπιους κατοίκους.
«Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις κοινότητες, φορείς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που συνεργάστηκαν και συντόνισαν τη δράση τους, για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου