Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κυπελλούχος Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2016 ο ΝΟ. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών»!!!

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ 2.5 – 1.5 ΤΟΥ Ο.Σ.Κ. ΠΟΥ ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΣΤΗ 2η ΘΕΣΗ, 3ος Ο ΣΑΚ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Οι σκακιστές του ΝΟ Καλαμάτας μεγάλοι νικητές του Κυπέλλου Περιφέρειας Πελοποννήσου 2016
ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ του Κυπελλούχου Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. κατέκτησε για το 2016 ο Ν.Ο. Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» στο final-4 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Κόρινθο το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου.
Στον …καλαματιανού αρώματος κυριακάτικο τελικό, ο Ν.Ο.Κ. επικράτησε με 2.5 – 1.5 του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας και έτσι κέρδισε τον τρίτο τίτλο του στον θεσμό του Κυπέλλου!
Στην προκριματική φάση για το final four κυπέλλου της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβαν μέρος 11 ομάδες από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και μαζί με τον περυσινό κυπελλούχο Αργοναύτη Κορίνθου, ο οποίος προκρίθηκε απευθείας στο Final Four, οι ομάδες της Περιφέρειας ήσαν 12.
Στην προκριματική φάση ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας κληρώθηκε να παίξει με Π.Σ Σπάρτης και κέρδισε στην έδρα του με 3,5- 0,5 την Σπάρτη (7 Φεβρουαρίου). Έτσι προκρίθηκε στην φάση των προημιτελικών όπου κληρώθηκε (έκτος έδρας) με ΑΟ Κρανιδίου και με αποτέλεσμα 2-2 ο ΟΣΚ προκρίθηκε στο F4.
Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Πολυχρόνης Περράκης με Ζωή Ιορδανίδου και στο βάθος οι Petritaj Fotjon με Τζουγανάκη
Όσο για τον Ν.Ο. Καλαμάτας αφού κέρδισε στον α΄ γύρο του κυπέλλου Ελλάδας την ομάδα του Π.Σ. Μελισσίου Κορινθίας με 4-0 με τους Μουτζούρη Μανώλη, Λαμπρακόπουλο Αλέξανδρο, Κινόπουλο Αργύρη και Τσεκούρα Θοδωρή, ακολούθησε η αναίμακτα πρόκρισή του στο final-4 του κυπέλλου ΕΣΣΠΕΠ. Ο ΝΟΚ πήρε νίκη χωρίς αγώνα καθώς η ομάδα του Σ.Σ. Περσέα Άργους δεν προσήλθε στην προγραμματισμένη συνάντηση.
Ο Κυπελλούχος ΕΣΣΠΕΠ 2016  Ν.Ο.Κ. «Ο Ποσειδών» θα συνεχίζει την πορεία με φόντο τους F8! Στις 5 Ιουνίου ο ΝΟΚ συνεχίζει με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το Κύπελλο Ελλάδας αγωνιζόμενος με τον κυπελλούχο της Κρήτης, με στόχο φυσικά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης το final-8!

Οι ημιτελικοί του Σαββάτου

Την πρόκριση στον τελικό ωστόσο αξίζει να πούμε πως οι δυο φιναλίστ κέρδισαν αφήνοντας εκτός τους Σ.Ο. Φιλιατρών και Αργοναύτη Κορινθίας, αντίστοιχα!
Ειδικότερα, στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στο Ν.Ο. Καλαμάτας και τον Σ.Ο. Φιλιατρών νικητής με 4-0 αναδείχθηκε ο καλαματιανός Όμιλος, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό, ο ΟΣΚ σημείωσε ισοπαλία 2–2 με τον Αργοναύτη Κορινθίας και προκρίθηκε βάση των κριτηρίων Βερολίνου.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
● Σ.Ο. Φιλιατρών – Ν.Ο. Καλαμάτας 0-4
1. Γεωργανάς Παναγιώτης – Τσεκούρας Θοδωρής 0-1
2.Φωτεινόπουλος Χαράλαμπος – Μακροπούλου Μαρίνα 0-1
3.Κυριακόπουλος Αντώνης – Σγούρος Απόστολος
4.Σαλακάς Φώτης – Διαμαντέας Πέτρος 0-1
● ΣΑΚ Αργοναύτης ΟΣ Καλαμάτας        2-2
Γκεόργιεβ Κρούμ- Καλαϊτζσίδης Αναστασιος 1-0
Παπαδόπουλος Γεώργιος- Αδαμόπουλος Ιωάννης 0-1
Τζουγανάκης Παντ.- Petritaj Fotjon 0-1
Ιορδανίδου Ζωή- Περράκης Πολυχρόνης 1-0
*κερδίζοντας μετά το 2-2, δεύτερη και τρίτη σκακιέρα με την ισοπαλία ο ΟΣΚ πήρε την πρόκριση.
ΤΕΛΙΚΟΣ
Ν.Ο. Καλαμάτας – Ο.Σ. Καλαμάτας        2,5-1,5
Τσεκούρας Θεόδωρτος- Petritaj Fotjon 0,5- 0,5
Σγουρός Απόστολος- Αδαμόπουλος Ιωάννης 0,5- 0,5
Μακροπούλου Μαρίνα- Καλαϊτζίδης Αναστάσιος 1-0
Διαμαντέας Πέτρος- Περράκης Πολυχρόνης 0,5- 0,5



Από αριστερά οι Π. Περράκης, F. Fotjon Petritaj, Γ. Αδαμόπουλος, Α. Καλαϊτζίδης και η πρόεδρος της Ένωσης!

Η καλαματιανή
ιστορία τελικών!
Για την ιστορία να πούμε πως οι δυο καλαματιανές σκακιστικές ομάδες έχουν συναντηθεί και στο παρελθόν σε τελικό Κυπέλλου της Ένωσης.
Η αρχή έγινε το 2008 όταν νικητής είχε αναδεχθεί ο Όμιλος Σκακιστών Καλαμάτας. Πιο συγκεκριμένα το 2008, ο ΟΣΚ κέρδισε τον ΝΟΚ με 2,5- 1,5 παίζοντας τότε με τους Μουτζούρη Μανώλη, Πολυχρονόπουλο Βασίλη, Κορωνιό Δημήτρη και Κώστα Μαυρομιχάλη.
Το 2009 ο ΝΟΚ κέρδισε τον ΟΣΚ με 1 1/2- 2 ½ και ξανά το 2010 με σκορ 0-4!
Το 2011 ο τελικός είχε διεξαχθεί στην έδρα του Ν.Ο.Κ., στο εντευκτήριο του, με νικητή τον ΟΣΚ με 2,5 -1,5. Η ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας είχε πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση στον τελικό, όπου διασταυρώθηκε με την πολύ ισχυρή ομάδα του Αργοναύτη Κορινθίας κι έχασε με 3-1…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου