Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΡΑΣΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο αθλητισμός είναι η κοιτίδα φωτός
για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ

ΑΛΛΑΓΗ σκυτάλης στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Μεσσήνης, όπου τον πολυπράγμον Ηλία Πετρόπουλο διαδέχεται ο Σπύρος Κρασσακόπουλος.
«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, θεωρώ ότι ο πήχης στα αθλητικά έχει ανεβεί αισθητά» δήλωσε κατά την αποχώρησή του ο Ηλίας Πετρόπουλος εντεταλμένος πλέον στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας.
Κάνοντας τον απολογισμό του ο κ. Πετρόπουλος παρουσιάζει πλούσιο έργο και επίλυση χρόνιων προβλημάτων στον τομέα του αθλητισμού στο Δήμο Μεσσήνης, σε διάστημα μόλις δεκατριών μηνών.
«Μετά 13 μήνες στο τιμόνι του Αθλητισμού του Δήμου Μεσσήνης θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση, όπως και τα αθλητικά σωματεία για την άριστη συνεργασία.
Καταφέραμε πολλά αυτό το πρώτο διάστημα, λύσαμε χρόνια προβλήματα, εκκρεμότητες. Καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε το αθλητικό κομμάτι του Δήμου, νομιμοποιήσαμε πρώτα τις αθλητικές εγκαταστάσεις που ήταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια. Έγιναν παρεμβάσεις σ’ όλους τους αθλητικούς χώρους.»
Απαριθμώντας τα έργα που έχουν γίνει διαπιστώνει κανείς πως οι παρεμβάσεις ήσουν πολλές και ουσιαστικές. Πιο συγκεκριμένα:
Γήπεδο Λογγάς: ηλεκτρική εγκατάσταση, μερική περίφραξη, επανασπορά, λίπανση και συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, απομάκρυνση σε χώματα που είχαν πέσει στον αγωνιστικό χώρο και στη θέση των θεατών, βελτίωση στο χώρο παρκινγκ και δυτική πλευρά. Γήπεδο Πεταλιδίου: μερική διόρθωση της περίφραξης και επισκευή στους πάγκους των ομάδων, διόρθωσης της στέγης και διόρθωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης στο πινάκα.
Γήπεδο Βαλύρας: μερική επισκευή στο στεγασμένο χώρο και συντήρηση του αγωνιστικού χώρου.
Γήπεδο Χατζή: μερικές επισκευές στην περίφραξη και βελτίωση αγωνιστικού χώρου, διόρθωση πόρτας.
Γήπεδο Ανδρούσας: ενίσχυση με καουτσούκ στον αθλητικό χώρο -χρόνιο αίτημα των ομάδων της περιοχής- επίσης σε γειτονικό χώρο 3 στρεμμάτων για χρήση βοηθητικού γηπέδου προπόνησης με φυσικό χόρτο έγιναν οι πρώτες ενέργειες για άμεση υλοποίηση.
Γήπεδο Μεσσήνης: επανασπορά αγωνιστικού χώρου, λίπανση, στεγανοποίηση της κερκίδας, βάψιμο αποδυτήριων, επισκευή στις τουαλέτες του γηπέδου, επισκευή υδραυλικών σωληνώσεων του γηπέδου, επισκευές στην εξωτερική θύρα του γηπέδου και στο μαντρότοιχο, βάψιμο αθλητικού κέντρου νεότητας.
Γήπεδο Αγίου Νικόλαου: επιδιόρθωση περίφραξης όπως και τα μπάνια του γηπέδου, προστατευτικό δίχτυ στη βόρεια πλευρά.
Κλειστό γήπεδο Μεσσήνης: επιδιόρθωση στη ξύλινη επιφάνεια του γηπέδου, στεγανοποίηση του σταδίου, επιδιόρθωση μπάνιων και σωληνώσεων. Κόψιμο και απομάκρυνση των ξερών φοινίκων σε αγωνιστικούς χώρους.
«Δώσαμε αθλητικό υλικό σε δημοτικά σχολειά της Λογγάς, Πεταλιδίου, Τρικόρφου και Αριστομένους με το πρόγραμμα «Φτάνω στα Άκρα». Τοποθετηθήκαν νέα δίχτυα σε γκολπόστ στους αθλητικούς μας χώρους. Εντάξαμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα τοποθέτηση φωτιστικών, προβολέων στα γήπεδα Λογγάς, Βαλύρας, Ανδρούσας, Μεσσήνης, Αγ. Νικολάου καθώς επίσης, να γίνει επιδιόρθωση στα φωτιστικά στο αθλητικό κέντρο Λαζαρίνας έτσι ώστε τα αθλητικά σωματεία να μπορούν να αθλούνται και τις νυχτερινές ώρες.
Παρακολουθούμε από κοντά, καθημερινά την εξέδρα της Ανδρούσας για οριστική λύση με την τεχνική υπηρεσία.» είπε ο κ. Πετρόπουλος.


Προγραμματισμένες εκδηλώσεις
Με δεδομένο πως η εικόνα σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Μεσσήνης έχει πλέον άλλη, καλύτερη όψη, υπάρχει δυνατότητα για μπόλικο προγραμματισμό αθλητικών εκδηλώσεων ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.
Επ’ αυτών μας ενημέρωσε ο κ. Πετρόπουλος: «Έχουμε δρομολογήσει μια σειρά από αθλητικά γεγονότα σε όλο το Δήμο, μερικά απ’ αυτά ο Μαραθώνιος, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στο Κλειστό Μεσσήνης, το τουρνουά ποδοσφαίρου στη Μεσσήνη, Αγώνες Δρόμου στο Τρίκορφο και Επισκοπή για πρώτη φορά, Μάνεση και σχολικούς αθλητικούς αγώνες. Υπάρχει μια άριστη συνεργασία με αθλητικά σωματεία και παράγοντες. Οραματιζόμαστε το γήπεδο Χατζή με φυσικό χόρτο, γήπεδο Λογγά και Πεταλιδίου όπως και Αγ. Νικόλαου με εξέδρες, όπως στο γήπεδο 7Χ7 στη Λαζαρίνα με καουτσούκ έτσι να γίνει προπονητικό κέντρο. Επίσης δρομολογήσαμε το 1o Night Run Μεσσήνης όμως αναβλήθηκε λόγω του δημοψηφίσματος, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.
Παράλληλα, καθιερώσαμε συνάντηση κάθε αρχή του χρόνου με τα αθλητικά σωματεία και κοπή πίτας.»
Τέλος, ο κ. Πετρόπουλος ευχήθηκε τα καλύτερα στον νέο υπεύθυνο του Αθλητισμού, Σπύρο Κρασσακόπουλο «Να ευχηθώ ασφαλώς στο συνάδελφο κ. Κρασσακόπουλο την καλύτερη δυνατή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.»
Βλέποντας την ευαισθησία του δημάρχου ως προς το αθλητικό κομμάτι φεύγει σίγουρος πως το έργο του θα συνεχιστεί προς τη σωστή κατεύθυνση: «Προχωρήσαμε καλά, πρέπει και μπορούμε το επόμενο διάστημα να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την υπέρβαση… Θα τα καταφέρουμε… Ο αθλητισμός είναι δύσκολο κομμάτι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό προσφέρουν υπηρεσίες στο τόπο τους στα χωρία τους. Θέλουν στήριξη τουλάχιστον ο Δήμος να τους παρέχει τα απαραίτητα. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί να βελτιωθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ο αθλητισμός είναι η κοιτίδα φωτός για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδία μας» είπε και κλείνοντας τόνισε: «Τα σωματεία θα τα παρακολουθώ, απ’ όποιο μετερίζι κι αν βρίσκομαι, όπως και τις εγκαταστάσεις. Βλέπω άλλωστε ότι και ο κ. δήμαρχος έχει ευαισθησία στον αθλητισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, το δήμαρχο που μου εμπιστεύτηκε αυτή τη θέση, όπως και όλους τους συναδέλφους για την συνεργασία που είχαμε, στην Τεχνική Υπηρεσία και στον αντιδήμαρχο κ. Ξαρχάκο για τη συνεργασία, τον γυμναστή κ. Παναγιωτόπουλο… Έκανα πολλούς φίλους, καλούς εκτιμώ, σε σύντομο διάστημα και τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον τους…
Ευχαριστώ τέλος και τους ανθρώπους του εντύπου Τύπου, τους όποιους έχουμε ανάγκη για την προβολή της όλης προσπάθειας και των αθλητικών σωματείων…»


Σ. Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου