Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ …

«Είναι λίγο δύσκολο, αλλά εφικτό…
Στόχος μας είναι να πάμε στα μπαράζ…»

ΑΠΑΝΤΑ Η ΝΕΑΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑ ΖΕΡΙΤΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΟΔΟΥ

ΜΕΣΑ στο παιχνίδι και στις φάσεις που έπρεπε ήταν το περασμένο Σάββατο με την Πετρούπολη η νεαρή κεντρικός του Μεσσηνιακού Αθηνά Ζερίτη, η οποία στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει θέση βασικής και με τις εμφανίσεις τις δικαιώνει… Μάλιστα στο ματς με την Πετρούπολη ο ρόλος ήταν εξίσου καταλυτικός με των συμπαικτριών της αφού σε αρκετές φάσεις λειτούργησε σωστά και συγκεντρωμένα όχι μόνο επιθετικά αλλά και αμυντικά.
«Μπήκαμε λίγο νωθρές, βρεθήκαμε πίσω 12-6, είναι μεγάλη διαφορά για ένα τέτοιο παιχνίδι προφανώς. Παίζαμε με μια ομάδα που θεωρητικά είμαστε ισοδύναμες τελικά βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, μπορέσαμε να το γυρίσουμε και φτάσαμε στο σημείο να είναι 15-15. Προσωπικά, σιγουρεύτηκα ότι θα πάρουμε το σετ.
Μπήκαμε στο δεύτερο σετ πάλι νωθρές και πάλι κυνηγούσαμε, αυτό είναι λίγο δύσκολο στο βόλεϊ - να είσαι πίσω στο σκορ - στη ψυχολογία, και ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ. Παρόλα αυτά πάλι βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα και πήραμε και το δεύτερο σετ. Το τρίτο σετ πήγε σχετικά εύκολα… Μαχητική ομάδα η Πετρούπολη μαχητικές όμως κι εμείς, θεωρώ ότι κέρδισε και η έδρα», με αυτά τα λόγια έκανε τον απολογισμό της η νεαρή πετοσφαιρίστρια μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου και τη νίκη επί της Πετρούπολης.

Ο ρόλος της ψυχολογίας…
Η ψυχολογία είναι γνωστό πως στον αθλητισμό και ειδικά στο γυναικείο βόλεϊ, παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση ενός παιχνιδιού. Αυτό αλλάζει και από τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αθλητές σε κάθε τους αποστολή. Η πόλη της Καλαμάτας εκτός από καλές ομάδες διακρίνεται και για την δυνατή της έδρα, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά ή θετικά την ψυχολογία σε ατομικό και συνολικό επίπεδο. Για την ομάδα της Αθηνάς Ζερίτη το περασμένο Σάββατο, ο κόσμος της κερκίδας λειτούργησε ευεργετικά, αφού με τις προτροπές και το χειροκρότημά του συνέβαλε στην καλή διάθεση και ανεβασμένη ψυχολογία των παικτριών του Μεσσηνιακού, που με τη βοήθειά του δεν παρέκλιναν της πορείας τους… προς τη νίκη!
Στον αντίποδα, ο κόσμος αυτός και φυσικά ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας του καλαματιανού συλλόγου, ήταν τα δυο στοιχεία που …καταρράκωσαν την ψυχολογία των παικτριών της Πετρούπολης, την οποία βαθμολογικά ο Μεσσηνιακός έριξε στην 4η θέση του πίνακα του Β΄ Ομίλου /Α2 Εθνικής!
«Όταν είσαι πίσω 2-0 και είσαι στην έδρα του και στην κερκίδα βλέπεις ότι ο κόσμος φωνάζει, φωνάζαμε εμείς, κατά τα ψέματα είμαστε μια δυνατή ομάδα, θεωρώ ότι όποιος το θέλει πάρα πολύ και θα πρέπει να έχει φοβερή ψυχολογία για να γυρίσεις ένα τέτοιο παιχνίδι…» εξήγησε η νεαρή κεντρικός, «Πράγμα που κι εμείς δεν καταφέραμε να κάνουμε στον α΄ γύρο επάνω (σ.σ. Πετρούπολη). Ήμασταν 2-0, στο τρίτο σετ πηγαίναμε κάπως καλύτερα, αλλά τελικά το χάσαμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς το γυναικείο βόλεϊ είναι έτσι…»

Αθηνά Ζερίτη «Είναι
λίγο δύσκολο αλλά εφικτό…»
Η διαδρομή έως τώρα έχει αποφέρει δώδεκα νίκες και μόλις τρεις ήττες.
Φέτος ο Μεσσηνιακός έχει χάσει μόνον από τον πρωτοπόρο Πανιώνιο με 3-1 σετ την 3η αγωνιστική, με 3-0 σετ την 7η αγωνιστική από την Πετρούπολη και με 3-2 σετ την 9η αγωνιστική από την Κόρινθο.
Έχει κερδίσει 39 σετ και έχει χάσει 17. Δεν έχει ρίξει ούτε μια λευκή πετσέτα, αντιθέτως και στα τρία ματς που έχασε, πόσο μάλλον σε εκείνα που κέρδισε, ήταν πάντοτε μαχητικός και διεκδικητικός. Η φετινή του πορεία φανερώνει όχι μόνο την καλή δουλειά που γίνεται και την ικανότητα των αθλητριών που μάχονται για την φανέλα, αλλά και την θέληση που υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια αλλά και από την κερκίδα που φέτος έχει στηρίξει τα κορίτσια της Γωγώς Σουρή, για μια ομάδα στην Α1.
«Είμαστε στη 2η θέση πλέον, με ένα παιχνίδι λιγότερο καθώς έχουμε πάρει το ρεπό μας, έχουμε παίξει με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο οπότε είμαστε σε πάρα πολύ καλή θέση. Έχουμε ένα παιχνίδι την Τετάρτη (σ.σ. αύριο) με τον Ιωνικό στην Αθήνα, με ταξίδι και όλα τα σχετικά, θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι. Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω στην ομάδα θεωρώ ότι έχουμε φοβερή ψυχολογία αυτή τη στιγμή, εφόσον έχουμε κερδίσει και Πανιώνιο και Πετρούπολη. Θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο. Εμείς στοχεύουμε σε μια καθαρή νίκη ώστε να είμαστε δεύτερες καθαρά!»
Το όνειρο αυτό είναι εφικτό, δεδομένης της δυναμικής που έχει η ομάδα του Μεσσηνιακού. Το συγκρότημα της Γωγώς Σουρή παίζει στα παρκέ της Α2 μόλις ενάμιση χρόνο, όπου μόλις πέρυσι ανέβηκε η παρθενική του εμφάνιση (σεζόν 2014-15) ήταν κατά το ήμισυ αναγνωριστική…
Η φετινή χρονιά έχει αποφέρει τα μέγιστα χάρη και στα εφόδια από την περσινή πρώτη χρονιά, κι ένα τέτοιο άλμα (ανόδου) συνεπάγεται πολλά και δύσκολα βήματα.
Στο αγωνιστικό μέρος, το κυρίαρχο σενάριο θέλει τον Μεσσηνιακό Γ.Σ. μεταξύ των «8» που θα διασταυρωθούν στα μπαράζ ανόδου.
«Κοντά είναι να πάμε στα μπαράζ, δεν είναι η άνοδος!» απήντησε σε σχετικό ερώτημα η 20χρονη Αθηνά Ζερίτη και συνέχισε: «Εξαρτάται από πολλά πράγματα, φυσικά. Θα πάμε στις 8 καλύτερες ομάδες κι ανεβαίνουν μόνο οι δυο, είναι λίγο δύσκολο αλλά εφικτό…
Στόχος μας, όπως πάει η ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι να πάμε στα μπαράζ…».
Ο Μεσσηνιακός, λοιπόν, εφόσον τερματίσει στην δεύτερη θέση στο τέλος της σεζόν θα βρεθεί μεταξύ των 8 καλύτερων ομάδων που θα παίξουν για την άνοδο στα play off και μόνον δυο εξ αυτών παίρνουν το εισιτήριο για την Α1 κι αυτό μοιάζει σενάριο αρκετά εφικτό. Αγωνιστικά «το ’χει», θα πρέπει όμως μέχρι το τέλος με ψυχραιμία και συγκέντρωση να ξεπεράσει τα εναπομείναντα εμπόδια…
Αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση στην Αθήνα κόντρα στον Ιωνικό, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής και σε διάστημα τριών ημερών  ξαναμπαίνει στο ταραφλέξ για να αντιμετωπίσει σε ένα ακόμη εκτός έδρας ματς τον Θρίαμβο. Τον μεν Ιωνικό ο Μεσσηνιακός είχε κερδίσει στον α΄ γύρο- 4η αγωνιστική με 3-2 και τον δε Θρίαμβο με 3-0 σετ στον α΄ γύρο- 8η αγωνιστική. Δυο ομάδες που βρίσκονται υπό της ζώνης υποβιβασμού και «καίγονται» για βαθμούς στο κυνήγι της παραμονής. Πρόκειται συνεπώς για δυο επικίνδυνες εξόδους και δυο αντίπαλους που η Γωγώ Σουρή και παίκτριές της θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα, εάν θέλουν να επιστρέψουν αλώβητες στη βάση τους…

Σ. Τριάντου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου