Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Μπες στο www.publicbookawards.gr ψήφισε το αγαπημένο σου βιβλίο και πάρε μέρος στον πιο σημαντικό εγχώριο θεσμό για το βιβλίο!

 Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 εσύ αποφασίζεις...


ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΦΕΤΟΣ Η ΓΑΛΛΙΑ!


ΤΗΝ έναρξη της 3ης χρονιάς των Βραβείων Βιβλίου Public 2016 ανακοινώνουν τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, όπου φέτος οι υποψηφιότητες φέτος μετρούν 2.000 βιβλία, 1.300 συγγραφείς, 150 εκδότες και  8 μεγάλα βραβεία!
Τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, ανακοίνωσαν σήμερα σε ενημερωτική εκδήλωση την έναρξη των Βραβείων Βιβλίου Public 2016 για τρίτη συνεχή χρονιά, του μοναδικού θεσμού στην Ελλάδα στον οποίο «κριτική επιτροπή» είναι οι ίδιοι οι αναγνώστες! Από τις 15 Μαρτίου 2016, όλοι οι φίλοι του βιβλίου έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν μέσα από τις ψήφους τους αγαπημένα βιβλία και συγγραφείς για τη χρονιά που πέρασε, μπαίνοντας στο ειδικά σχεδιασμένο micro-site www.publicbookawards.gr.
Φέτος τα Βραβεία Βιβλίου Public υποδέχονται με 8 μεγάλα βραβεία… 2.000 υποψήφια βιβλία,  1.300 συγγραφείς και 150 εκδότες! Για πρώτη φορά το 2016 καθιερώνεται μία νέα ενότητα, η Τιμώμενη Χώρα, η οποία φιλοδοξεί να ενισχύσει τις διαπολιτισμικές σχέσεις της Ελλάδας με άλλες χώρες, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διαλόγου για το βιβλίο. Τιμώμενη χώρα για το 2016 είναι η Γαλλία, μια χώρα με μεγάλη λογοτεχνική παράδοση και ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς με την Ελλάδα. Τα Public σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο θα διοργανώνουν καθ’όλη της διάρκεια της ψηφοφορίας ανταλλαγές συγγραφέων και ειδικές εκδηλώσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια τις εκδήλωσης ο κ. Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Προϊόντων Ψυχαγωγίας των Public δήλωσε τα εξής: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε τα Βραβεία Βιβλίου Public για τρίτη συνεχή χρονιά δίνοντας το βήμα στον αναγνώστη να ψηφίσει το αγαπημένο του βιβλίο. Είμαστε περήφανοι που φέτος στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τον θεσμό 2000 υποψήφια βιβλία, 1300 συγγραφείς και 150 εκδότες, καθώς και μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού, φίλοι των Public. Ας ξεκινήσει η ψηφοφορία και ας βραβευτούν οι πιο αγαπημένοι τίτλοι και συγγραφείς».


Από τη μεριά του ο κ. Mikaël Hautchamp, Σύμβουλος συνεργασίας και μορφωτικής δράσης, Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα Public τιμούν τη χώρα μας στα φετινά Βραβεία Βιβλίου και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για αυτή μας τη συνεργασία. Το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη γαλλική λογοτεχνία είναι διαχρονικό με αρκετούς τίτλους να μεταφράζονται κάθε χρόνο στην ελληνική γλώσσα, ενώ και αντίστροφα πολλά ελληνικά βιβλία, έργα σημαντικών συγγραφέων έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά. Θεωρώ πως η Γαλλία ως Τιμώμενη Χώρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και θα θέσει τις βάσεις για μία σειρά δημιουργικών αφιερωμάτων στη διεθνή λογοτεχνία».

Η πρώτη φάση της διαδικασία ψηφοφορίας έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στις 26 Απριλίου.
Οι κατηγορίες (8) για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:
1. Ελληνικό μυθιστόρημα της χρονιάς
2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα της χρονιάς (στην ελληνική γλώσσα)
3. Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία)
4. Ελληνική ποίηση
5. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
6. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
7. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
8. Κατηγορία «έκπληξη» Ηρωίδα -Έμπνευση


Εκτός από τα βραβεία που αναδεικνύονται από το κοινό, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία εκτός ψηφοφορίας κοινού τα οποία σχετίζονται  με τη δουλειά των ανθρώπων στον κλάδο του βιβλίου. Τα βραβεία είναι : α) Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα με το οποίο θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2015 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή. Β) Καλύτερο Εξώφυλλο της χρονιάς το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός βιβλίου, και γ) Καλύτερη εικονογράφηση σε παιδικό βιβλίο, το οποίο θα δοθεί από ειδική επιτροπή από εικαστικούς, εικονογράφους & γραφίστες.

Επιπλέον, στον διαγωνισμό θα δοθούν και τα Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public «Ελληνικό Βιβλίο» και  «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο», όπως θα τα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public. Στην κατηγορία «Ελληνικό Βιβλίο» θα συμπεριληφθούν τα βιβλία που συμμετέχουν στις κατηγορίες Ελληνικό  μυθιστόρημα της χρονιάς και Ελληνικό non-Fiction (περιλαμβάνει: δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία) ενώ στην κατηγορία «Ελληνικό Παιδικό βιβλίο» όσα βιβλία συμμετέχουν στην Ελληνική παιδική λογοτεχνία.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην κατηγορία «Τιμώμενη χώρα Γαλλία» ψηφίζει ειδική επιτροπή.

Στη 2η φάση της ψηφοφορίας, ανακοινώνονται τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης και οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή ανά κατηγορία, από τις 2 μέχρι τις 22 Μαΐου.

Τα βιβλία και οι συγγραφείς που θα αναδείξει το κοινό θα βραβευτούν σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και στους αναγνώστες, με πολλές εμφανίσεις-έκπληξη από τον χώρο του πολιτισμού  και του βιβλίου, στα τέλη Μαΐου.


Τα Βραβεία Βιβλίου Public τίμησαν με τη συμμετοχή τους τις 2 προηγούμενες χρονιές πάνω από 100 εκδότες και 900 συγγραφείς, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η συμμετοχή του κοινού. Πάνω από 100.000 μοναδικοί αναγνώστες ανέδειξαν το 2015, μέσα από περισσότερες από 200.000 ψήφους, τους συγγραφείς και τα βιβλία που προτιμούν. Η επιτυχία με την οποία στέφθηκε ο θεσμός τις δύο προηγούμενες χρονιές αποδεικνύει τη σημασία της πρωτοποριακής, πολιτιστικής πρωτοβουλίας των Public, η οποία αγκαλιάστηκε από το σύνολο του πνευματικού κόσμου, αλλά και το κοινό.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public 2016 εσύ αποφασίζεις: Μπες στην ιστοσελίδα www.publicbookawards.gr, ψήφισε το αγαπημένο σου βιβλίο σε όσες κατηγορίες επιθυμείς και πάρε μέρος στον πιο σημαντικό εγχώριο θεσμό για το βιβλίο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου