Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Θερμό το χειροκρότημα για τα «Πονέματα Ψυχής»

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου έλαβε η ποιήτρια Παναγιώτα Αντωνακοπούλου κατά την πρόσφατη, απόλυτα επιτυχή παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της με τίτλο "Πονέματα Ψυχής", που έγινε την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο Περιστερίου.


Ο κόσμος ανταποκρίθηκε ένθερμα στο κάλεσμα και γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Περιστερίου όπου με άριστες κριτικές μίλησαν η φιλόλογος Αφροδίτη Αποστολοπούλου και η εκπαιδευτικός-συγγραφέας Χρυσάνθη Σπυροπούλου- Σπανού.

Εκτός προγράμματος και προς έκπληξη όλων, πήρε το λόγο ή φιλόλογος Ευγενία Σπυροπούλου- Φίλου και τόνισε: «Μία καλή λογοτέχνης και ιδιαίτερα ποιήτρια έχει γεννηθεί! Με εξέπληξε ο τίτλος "Πονέματα Ψυχής".
Ξέραμε πόνους και πονάκια αλλά πονέματα είναι κάτι άλλο!!! Πραγματικά με συγκλόνισε το έργο της γιατί όπως γράφει και η Παναγιώτα, σαν προμετωπίδα, δεν είναι χαρτί ούτε ποίηση. Για να τη διαβάσεις πρέπει πρώτα να τη νιώσεις.»

Ο Γιώργος Κούβελας εξέφρασε το θαυμασμό του και τόνισε ότι πρόκειται για "Διαμάντι Ποίησης".
Η βραδιά έκλεισε με απαγγελίες των Ιωάννα Αντωνακοπούλου, Νικία Δαλκαφούκη, Γιώργου Μαγκαφά, της ίδιας της ποιήτριας καθώς και της 8χρονης κόρης της Φωτεινής Τασιοπούλου, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση συντόνισε η Νικολετα Τζιβίσκου, ενώ την παρουσίαση «έντυσε» μουσικά ο Γιώργος Κούβελας με τους Μάκη Τσιγάντες (τραγούδι), Τρύφωνα Παπαϊωάννου (κλαρίνο) και Έλμα Καφετζιδάκη (πιάνο). 

Να σημειωθεί πως την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου είχε ο Δημοσθενης Νιφόρος, ο οποίος έδωσε εικόνες μέσα από τις φωτογραφίες και το εξώφυλλό του, το οποίο προκάλεσε εντύπωση και μυστήριο στους αναγνώστες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου