Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΜΙΑ «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ» ΙΔΕΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

7 δαχτυλίδια «Ωδές»...

...ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ 1000 ΧΡΟΝΩΝ ΡΩΣΙΚΗΣ ΜΟΝΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ

Το Άγιο Όρος είναι η Κιβωτός της Ορθοδοξίας. Είναι ιερός τόπος θρησκευτικής και πνευματικής κατάνυξης . Τόπος που γεννά αισθήσεις και εμπειρίες απρόσμενες και πρωτόγνωρες. Τόπος προσωπικής φώτισης και πνευματικής έμπνευσης. 
Τόπος λατρεμένος από σπουδαίους δημιουργούς σε ολόκληρη την υφήλιο. Τόπος προσευχής, τον οποίον επισκέπτονται τουλάχιστον  60.000 προσκυνητές από όλο τον κόσμο  κάθε χρόνο για να βιώσουν την παρουσία του Θεού στη γη και να πάρουν την ευλογία των εγκόσμιων εκπροσώπων του.


Η ιδέα για τη δημιουργία του  Brand Ορθόδοξου Κοσμήματος «Ευλογία Αγίου Όρους» ήρθε σαν «ουρανοκατέβατη»  έμπνευση, σε μία από τις πολλές επισκέψεις στο Όρος. Και σαν απάντηση στην αίσθηση της αναντιστοιχίας ανάμεσα στις υψηλές δονήσεις που προάγει ο ιερός αυτός τόπος και τις «χαμηλές» δονήσεις που συχνά παράγουν τα λεγόμενα αναμνηστικά που οι προσκυνητές αναζητούν ως  υλικό «αποτύπωμα» της πνευματικότητας που βίωσαν.
Η ιδέα ωρίμασε και η υλοποίησή της ικανοποίησε πλήρως την ανάγκη των εμπνευστών της να παρουσιάσουν μία σειρά κοσμήματα, που  εμπνέονται από τους ορθόδοξους συμβολισμούς και υπηρετούν τη συνέχιση της ορθόδοξης πολιτισμικής κληρονομιάς. Κοσμήματα μοναδικά,  πραγματικά έργα τέχνης, που στο εσωτερικό τους κρύβουν τη δύναμη της ευλογίας.



Στα πλαίσια του εορτασμού 1000 χρόνων Ρωσικής μοναστικής παρουσίας στο Άγιο Όρος, που εορτάζεται  με ιδιαίτερη λαμπρότητα φέτος, η «Ευλογία Αγίου Όρους» παρουσιάζει μια Limited Edition (1500 τεμ. ανά μοντέλο) σειρά από 7 δακτυλίδια με την ονομασία «Ωδές».
Τα δακτυλίδια κατασκευάζονται υπό την εποπτεία του Ιερού Κελλίου Γενέσιον της Θεοτόκου - Παναγούδα που υπάγεται στην Ιερά Μονή Φιλόθεου στο Άγιο Όρος και είναι σχεδιασμένα από τον γνωστό ζωγράφο και γλύπτη Νίκο Μουρίκη.



Μετά την κατασκευή του, το κόσμημα μεταφέρεται με ευλάβεια  στο Άγιο Όρος όπου ευλογείται σύμφωνα με την Ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση.
Όλα τα κοσμήματα της σειράς Limited Edition συνοδεύονται από Πιστοποιητικό γνησιότητας, υπογεγραμμένο από τον ιερατικό προϊστάμενο και τον δημιουργό που τα σχεδίασε, γεγονός που αποδεικνύει την θρησκευτική αξία τους. 


Τα δακτυλίδια είναι κατασκευασμένα από Χρυσό Κ9, Ασήμι 930 και φέρουν διαμάντια του 1mm. Στο εσωτερικό τους έχει γίνει χάραξη με laser της σφραγίδας του Ιερού Κελλίου, των αρχικών του καλλιτέχνη και του ανά περίπτωση αύξοντα αριθμού.



Στην ελληνική αγορά τα δακτυλίδια πρόκειται να διατεθούν σε επιλεγμένα κοσμηματοπωλεία, σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε Κρουαζιερόπλοια καθώς επίσης και σε Μουσεία ανά την επικράτεια.



Στη συνέχεια θα επακολουθήσουν και άλλες σειρές κοσμημάτων, όπως ρολόγια χειρός, μανικετόκουμπα, σταυροί, βραχιόλια, σκουλαρίκια κ.α σχεδιασμένα από αγιορίτες μοναχούς και καλλιτέχνες από Ελλάδα και όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι μια οικουμενικότητα στο Brand.



Μέρος των κερδών διατίθεται για την συντήρηση θρησκευτικών μνημείων στο Άγιο Όρος και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο dmoutousis@avlitos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου