Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία «δελφίνια» του Άργη βάζουν …στοίχημα να διασχίσουν τον Ισθμό της Κορίνθου (6.346μ.)!!!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ 27/9 ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «SWIM ACROSS CORINTH CANAL»

ΕΝΑ ακόμη μεγάλο στοίχημα βάζουν οι αθλητές του Άργη Καλαμάτας που μετά τα 3000 μ. στο 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη, ανεβάζουν τον πήχη ψηλότερα, στα διπλάσια και λίγα παραπάνω μέτρα! Για την ακρίβεια στα 6.346 μέτρα όσα δηλαδή για να διασχίσει κανείς τον Ισθμό της Κορίνθου! Αυτό εξάλλου είναι και το εγχείρημα των τριών νεαρών αθλητών του Άργη Καλαμάτας Αθανασίας Αθανασοπούλου, Ηλία Αθανασόπουλου και Αναστάση Αθανασουλάκη που στις 27 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν με 300 περίπου ακόμη κολυμβητές από όλη τη χώρα και θα επιχειρήσουν να διασχίσουν κολυμπώντας τον Ισθμό!
Ο αγώνας κολύμβησης «Swim Across Corinth Canal» ενηλίκων και παιδιών θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στη διώρυγα της Κορίνθου (Ισθμός). Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι μια στενή λωρίδα γης που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο ενώ η διώρυγα που έχει διανοιχθεί σε αυτόν ενώνει το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο. Η διώρυγα κόπτει σε ευθεία γραμμή τον Ισθμό της Κορίνθου σε μήκος 6.346μ. Το πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. και στο βυθό 21,3 μ., ενώ το βάθος κυμαίνεται μεταξύ 7,50 έως 8 μέτρων!
Να θυμίσουμε βεβαίως ότι τα τρία καλαματιανά «δελφίνια» δεν πάνε εντελώς απροπόνητα και ανίδεα του τι εστί ανοιχτή θάλασσα, καθώς πρόσφατα συμμετείχαν στο 5ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη που έγινε στην πόλη μας! Στον αγώνα αυτό, την 3η θέση γενική, 3η θέση στους άνδρες και 1η θέση στην κατηγορία 18 έως 29 ετών, είχε κερδίσει ο Ηλίας Αθανασόπουλος, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως σημειώνει επιτυχίες τόσο εντός όσο και εκτός νερού, αφού στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ήταν μεταξύ των επιτυχόντων και πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών!
Στον ίδιο αγώνα, την 7η θέση στη γενική κατάταξη, την 2η θέση στα κορίτσια και την 2η θέση στην κατηγορία έως 17 ετών, κατέλαβε η Αθανασία –Αικατερίνη Αθανασοπούλου. Ενώ στην 8η θέση της γενικής κατάταξης, στην 6η θέση των αγοριών και στην 5η θέση της κατηγορίας έως 17 ετών, τερμάτισε ο 14χρονος Αναστάσιος Αθανασουλάκης

Χωρίς άγχος, μεσιγουριά και αισιοδοξία

Εστιάζοντας στην ουσία της συμμετοχής με τη σιγουριά βέβαια πως θα καταφέρει να φέρει σε πέρας την προσπάθεια του, ο 14χρονος κολυμβητής δήλωσε στη «Φ»: «Αισθάνομαι μεγάλος που θα πάω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, 6 χιλιομέτρων. Έχω λίγο άγχος, γιατί δεν ξέρω πως θα είναι, αγωνία όμως δεν έχω, γιατί ξέρω πως θα τα καταφέρω!»
Απαλλαγμένη από το άγχος και ενθουσιασμένη για το σπουδαίο νέο κολυμβητικό της εγχείρημα εμφανίστηκε στις δηλώσεις της και η 16χρονη κολυμβήτρια του Άργη Καλαμάτας: «Είναι τα διπλάσια μέτρα και λίγο περισσότερο, δεν έχω όμως άγχος καθώς είναι μια καινούργια εμπειρία, δεν το έχω ξανακάνει!
Είναι μια εμπειρία που δεν μπορεί να έχει ο καθένας, γιατί δεν μπορεί να διασχίσει κολυμπώντας τον Ισθμό της Κορίνθου. Είναι κάτι ωραίο που θα ήθελα να δοκιμάσω!»
«Άγχος δεν υπάρχει. Μια εμπειρία είναι πιο πολύ ο αγώνας. Ένας ωραίος αγώνας όπου πάω για πρώτη φορά. Το θέμα είναι να τερματίσουμε, γιατί είναι πολλά τα μέτρα και είναι σε ανοιχτή θάλασσα», δήλωσε ο Ηλίας Αθανασόπουλος.
Βεβαίως για τη συνέχεια η προσοχή του Ηλία Αθανασόπουλου, όπως και των συναθλητών και συναθλητριών του στρέφεται εντός πισίνας, όπου όπως μας είπε: «Στόχος όλων μας είναι να πιάσουμε κάποια όρια για το Πανελλήνιο», ενώ το ραντεβού με την ανοιχτή θάλασσα θα ανανεωθεί για το επόμενο καλοκαίρι!

Στα …θρανίαοι προπονητές του Άργη!

Στα …θρανία επιστρέφουν για ένα τετραήμερο τρεις προπονητές του Άργη Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Προπονητών Κολύμβησης που διοργανώνει η Κ.Ο.Ε. στην Αθήνα. Πρόκειται για τους Νίκο Λυμπέρη, Φωτεινή Πετρακάκου και Βασιλική Τσακάκου οι οποίοι θα παρακολουθήσουν όλο το φάσμα των εργασιών του σεμιναρίου με σκοπό την ενημέρωσή τους για όσα νέα δεδομένα επικρατούν στον χώρο.
«Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενημέρωση πάνω σε νέες προπονητικές μεθόδους όπου θα μιλήσουν καταξιωμένοι προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό», μας εξήγησε η νεαρή προπονήτρια κολύμβησης, Βάσω Τσακάκου.
Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους προπονητές Κολύμβησης της ΚΟΕ θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προπονητών (ΣΕΠΚΥΣΚ), στην Αθήνα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λεωφ. Κηφισίας και Δ. Βικέλα 52, Χαλάνδρι). Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις εκπαιδευτικές ενότητες και οι συμμετοχές ανέρχονται σε 315.
Βασικοί ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι επιστήμονες – προπονητές κολύμβησης όπως ο Α. Βορόνστοφ επικεφαλής των προπονητών στις Εθνικές ομάδες της Σουηδίας και ο Γκ. Σοκολόβας, επιστημονικός συνεργάτης στο Ολυμπιακό κέντρο κολύμβησης των ΗΠΑ, στο Κολοράντο. Στους ομιλητές του Σεμιναρίου επίσης, περιλαμβάνονται και καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες και προπονητές μεταξύ των οποίων και ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής Νίκος Γέμελος.


Σ.Τριάντου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου