Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ…

Αναπάντεχη η αποχώρηση του Μεσσηνιακού
από τη συνεργασία με τον ΑΣ «Καλαμάτα Βόλεϊ» 

ΕΦΗΜΕΡΗ αποδείχθηκε η συνεργασία ανδρών και γυναικών στο βόλεϊ της Μεσσηνίας. Η αναπάντεχη αποχώρηση της γυναικείας ομάδας των «πρασίνων» από τη σκέπη του «ΑΣ Καλαμάτα Βόλεϊ» χάραξε διαφορετικά μονοπάτια για τις ομάδες βόλεϊ ανδρών της «Καλαμάτας 80» και γυναικών του Μεσσηνιακού Γ.Σ..
Τα οικονομικά εμπόδια και οι δυσκολίες που προέκυψαν στην πορεία συνεργασίας των παραγόντων των ομάδων που τον περασμένο Αύγουστο είχαν προαναγγείλει κοινή πορεία με στόχο η μεσσηνιακή πρωτεύουσα ενωμένη να πετύχει περισσότερα, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στη λύση της. Εμπόδια που αφορούσαν στο μπάτζετ, το οποίο προβλεπόταν αρκετά υψηλό για την συντήρηση και σωστή λειτουργία δυο κορυφαίων προδιαγραφών και προσδοκιών ομάδων στο ανταγωνιστικό και κοστοβόρο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Έξοδα που δεν δύναται τελικά να καλυφθούν από τις εξασφαλισμένες χορηγίες και οικονομικές ενισχύσεις, οι οποίες δεν ίσες των αρχικών προσδοκιών. Όλα αυτά, δίχως προσωπικές έριδες και διαφωνίες, όπως μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΑΣ «Καλαμάτα Βόλεϊ» Κωνσταντίνος Κουτράκης, οδήγησαν εν τέλει σε ένα ανέλπιστο και απροσδόκητο «διαζύγιο»…
«Είναι δύσκολοι καιροί και η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολο να «τρέξουμε» οικονομικά  και τις δυο ομάδες. Οπότε ο κ. Ζερίτης σε συνεννόηση με τον Μεσσηνιακό, αποφάσισαν να «τρέξουν» την ομάδα όπως και πριν. Ήταν καθαρά οικονομικοί οι λόγοι, δεν υπάρχουν κόντρες μεταξύ μας. Όλα είναι καλά και η ζωή συνεχίζεται…» δήλωσε χθες στη «Φ».
Αντιθέτως, όπως μας είπε, στο ανδρικό η ένωση καλά κρατεί! «Στο ανδρικό η ένωση επετεύχθη και κρατά γερά. Εδώ θέλω να διευκρινίσω πως σκοπός του «Καλαμάτα Βόλεϊ» ήταν και είναι ενωτικός!» και με αφορμή σχετικό ερώτημα εξήγησε πως «δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε γυναικεία ομάδα, όπως προείπα ο σκοπός μας ήταν και είναι ενωτικός. Δεν θέλουμε να φτιάξουμε μια ακόμη γυναικεία ομάδα. Τι σκοπό άλλωστε θα υπηρετούσε; Θέλουμε το βόλεϊ ενωμένο».

Στα χέρια του Μεσσηνιακού ξανάη διαχείριση του τμήματος βόλεϊ

Σε ό,τι αφορά στο τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού Γ.Σ. οι διοικούντες του Συλλόγου παίρνουν και πάλι στα χέρια τους την οικονομική και αγωνιστική διαχείρισή του.

Σχετική ενημέρωση μάλιστα, έλαβαν χθες τεχνικό τιμ και παίκτριες από τον πρόεδρο Τάκη Στασινόπουλο και τα μέλη /εκπροσώπους του Δ.Σ., Σταύρο Χριστόπουλο και Δημήτρη Πουλόπουλο, σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ιστορικού συλλόγου. Επίσημα πάντως δεν υπήρξε σχολιασμός επί της αποχώρησης.

Στα αγωνιστικά, ο Μεσσηνιακός θα δηλώσει κανονικά συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, όπου τα τελευταία χρόνια διαγράφει μια αξιόλογη πορεία με την Γωγώ Σουρή στο «τιμόνι» για 5η συνεχή χρονιά και δίχως άλλες αγωνιστικές ή άλλες διαφοροποιήσεις.
Στα της προετοιμασίας συνεχίζεται κανονικά οδεύοντας στα φιλικά μονταρίσματος που θα γίνουν το προσεχές σαββατοκύριακο στην Αθήνα (Σάββατο) με αντίπαλο τον Πορφύρα και στην Κόρινθο (Κυριακή) με την τοπική ομώνυμη ομάδα.

Με απουσίες στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού 

Η «Κ80» θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο στο τουρνουά του Πανερυθραϊκού «Στέλιος Καλαϊτζής» στην Αθήνα, στο οποίο θα λάβουν μέρος επίσης οι Ολυμπιάδα Πατρών και Εθνικός Πειραιώς. Πρόκειται δηλαδή για δυνατά τεστ προετοιμασίας που θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στον νεαρό κόουτς της ομάδας Δημήτρη Ζαχαρόπουλο για την κατάσταση και τη φόρμα που βρίσκεται η ομάδα, λίγο σχετικά καιρό πριν το πρώτο σερβίς στην Α2 Εθνική Ανδρών!
Στο εν λόγω τουρνουά, ωστόσο, ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στους Κυριάκο Καρούνο, Σπύρο Αποστολόπουλο (επαγγελματικοί λόγοι) και Αριστείδη Χανδρινό. Εκτός πλάνων εκτός απροόπτου είναι και ο Σπύρος Χανδρινός.

Σ.Τρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου