Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

«Milko Τουρνουά 3 με 3» στην πλατεία Πύλου «Τριών Ναυαρχών» 29 και 30 Οκτωβρίου

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

«ΠΙΝΕΙΣ Milko; Παίζεις 3Χ3, Ψηλά το κεφάλι, #pistepseto» είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού γνωστού σε όλους Τουρνουά «3 με 3» που θα φιλοξενήσει η πόλη της Πύλου το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στη κεντρική πλατεία Πύλου «Τριών Ναυαρχών».
Συνολικά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το «Milko» διοργανώνει 30 τουρνουά, σε συνεργασία με τις ενώσεις, τους δήμους, τα σχολεία και τα αθλητικά σωματεία της χώρας, στο πλαίσιο του ετήσιου αθλητικού MILKO Τουρνουά 3X3, με την ευκαιρία μάλιστα φέτος των 30 χρόνων «Milko».
Το τουρνουά στη Πύλο διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου, το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Ναυτικό Όμιλο Πύλου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ε.Ο.Κ., όπου υπεύθυνος είναι ο πρόεδρος της καλαματιανής Ένωσης Γιάννης Κουτραφούρης.

Το κάλεσμα των διοργανωτών
«Πιστεύοντας ότι ο Αθλητισμός είναι και πρέπει να είναι μια μεγάλη Γιορτή, που συνεπαίρνει όχι μόνο όσους αθλούνται, αλλά και όλους εμάς που τους παρακολουθούμε, καλούμε όλα τα παιδιά που θέλουν να παίξουν , να διασκεδάσουν και να χαρούν το Μπάσκετ, να είναι μαζί μας το διήμερο αυτό στην Κεντρική Πλατεία της Πύλου. Για σένα που διψάς για basket, το MILKO Τουρνουά 3X3 είναι η δική σου ευκαιρία για να παίξεις και να ευχαριστηθείς basket μαζί με τους φίλους σου, στο δικό σου γήπεδο, στο δρόμο και όπου μπορεί να στηθεί μία μπασκέτα. Γιατί σε αυτό το Τουρνουά παίζεις όπως έχεις μάθει, με τους φίλους σου μόνο και με τους δικούς σου κανόνες. Οι ομάδες παίζουν και συνεχίζουν να παίζουν, όσο κερδίζουν, με το σύστημα νταμπλ - νοκ άουτ.
Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σ’ αυτή τη γιορτή του basket. Σε όλους τους παίκτες απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα, γιατί αξία έχει η διασκέδαση και όχι η διάκριση. Γονείς, φίλοι, φίλαθλοι και όσοι αγαπούν το basket θα είναι εκεί για να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν όλες τις προσπάθειες από κοντά.
Αν λοιπόν λατρεύεις το basket, είσαι αγόρι ή κορίτσι 8 έως 18 ετών, λάβε μέρος με την ομάδα του σχολείου σου, του σωματείου σου ή απλά με την ομάδα της παρέας σου στο MILKO Τουρνουά 3X3.»

Μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου
οι δηλώσεις συμμετοχής
Αγόρια και κορίτσια γεννημένα από το 1998 μέχρι το 2008, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, να παίξουν και το κυριότερο να ευχαριστηθούν το μπάσκετ στο δρόμο. Οι αθλητές και αθλήτριες, για να πάρουν μέρος στο «MILKO» Τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή:
1) Δημαρχείο Πύλου (Πλατεία Νέστορος – 240 01 Πύλος),
2) Ν.Ο. Πύλου (Σάντα-Ρόζα και Μακρυγιάννη – 240 01 Πύλος), ή
3) Ηλεκτρονικά στο site της Ε.Ο.Κ. (www.basket.gr), μέχρι και τη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.
● Η έναρξη του «Milko Τουρνουά» θα γίνει το Σάββατο και τη Κυριακή στις 9 π.μ..
Στους παίκτες των ομάδων που θα συμμετέχουν στους τελικούς αγώνες του κάθε ομίλου του Τουρνουά, η ΕΟΚ θα δώσει από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι Spalding, ενώ στους παίκτες της νικήτριας ομάδας του κάθε ομίλου απονέμονται μετάλλια.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
● Η επαναφορά της μπάλας γίνεται από τις πλάγιες γραμμές του γηπέδου.
● Μετά από κάθε καλάθι ή μετά από πετυχημένη ελεύθερη Βολή, αλλάζει η κατοχή της μπάλας.
● Μετά τη συμπλήρωση 7 φάουλ από την ομάδα, δίνεται μια ελεύθερη βολή για να εκτελεστεί από την ομάδα που κερδίζει το φάουλ.
Το παιχνίδι τελειώνει στα 20 λεπτά ή στους 16 πόντους.
● Τα σουτ μέσα από την καμπύλη γραμμή & η ελεύθερη βολή, μετρούν για 1 πόντο, ενώ τα σουτ έξω από την καμπύλη γραμμή μετρούν για 2 πόντους.
● Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης.
● Η εσκεμμένη καθυστέρηση του παιχνιδιού, τιμωρείται με μία ελεύθερη βολή.
● Οι ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ενός αναπληρωματικού παίκτη, ο οποίος δηλώνεται εξαρχής στο δελτίο συμμετοχής της ομάδας.
● Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα για ένα time out 45".

● Σε περίπτωση ισοπαλίας των 2 ομάδων, θα εκτελεστούν 3 ελεύθερες βολές για κάθε ομάδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου