Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Νίκη Καραχάλιου και Θεώνη Μπούνα ηγήθηκαν του … «ρεσιτάλ»!

  • ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΡΟΔΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ Ε.Σ.ΠΕ.Π. ΜΕ 3-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΥ
  • ΜΠΟΥΝΑ, ΚΟΥΤΣΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «Φ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ…

ΡΕΣΙΤΑΛ… επίθεσης και άμυνας έδωσαν Νίκη Καραχάλιου και Θεώνη Μπούνα στον αγώνα πρεμιέρας της Κυριακής, οδηγώντας τον Απόλλωνα στην πρώτη νίκη της χρονιάς στο τοπικό πρωτάθλημα Βόλεϊ της Ε.Σ.ΠΕ.Π.

Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες όλων σπάζοντας το ρόδι και τον «τσαμπουκά» των εκ Σπάρτης αντιπάλων τους, οι καλαματιανές κέρδισαν και στα τρία σετ της αναμέτρησης, παρά το χλιαρό ξεκίνημα τους στο πρώτο σετ όπου ο Σπαρτιατικός, που φέτος διεκδικεί επίσης επάξια τον τίτλο του φαβορί, πήρε μικρό προβάδισμα και μέχρι το 18-18 φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση… Όμως, η καλή άμυνα με πρωταγωνίστρια την νεαρή λίμπερο Θεώνη Μπούνα η οποία μετετράπη κυριολεκτικά σε «μαγνήτη» κατά τις επιθέσεις των αντιπάλων ελέγχοντας σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό την υποδοχή του Απόλλωνα, αλλά και η εμβληματική παρουσία της Νίκης Καραχάλιου στην επίθεση που -κυριολεκτικά και με λίγες εξαιρέσεις -περνούσε πάνω από τα αντίπαλα μπλοκ, αποτέλεσαν την «αιχμή του δόρατος» του Απόλλωνα που εν τέλει γιόρτασε την πρώτη και αρκετά σπουδαία νίκη του στο πρωτάθλημα…


Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Στο πρώτο σετ, ο Σπαρτιατικός μπήκε πιο δυνατά και με την αρχηγό –κεντρικό Αποστολοπούλου και την Τζεμαλάι (ακραία) σε συνδυασμό με τα λάθη στο σέρβις και την άμυνα του Απόλλωνα, πήρε προβάδισμα (2-4 3-6, 4-8, 6-10, 9-13). Ένας άσος της Κοτσώρη στο σέρβις για το 12-14 και μια πολλή μικρή καθυστέρηση για τον καθαρισμό χαρτιών κοντά στα κιγκλιδώματα –διαμορφώθηκε σχετικά ο κόουτς των φιλοξενουμένων- φαίνεται πως έσπασαν το ρυθμό των Σπαρτιατισσών με τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει τέσσερις φορές (14-14, 15-15, 17-17, 18-18) πριν ξεφύγει (21-18, 22-19, 24-21). Το σετ έκλεισε η Κοτσώρη στο σέρβις και η επίθεση στο φιλέ της Αθανασοπούλου σε 25-21.

Στο δεύτερο σετ, μέχρι το 3-3 το ματς πήγε πόντο πόντο, με τον Σπαρτιατικό να παίρνει μικρό προβάδισμα με την Λάμπρου στο σέρβις και χάρη στα λάθη των γηπεδούχων έφτασε το 3-6. Η Κουφού στη θέση της Κοτσώρη. Η Τζεμαλάι το 5-7 και η Κουφού στη διαγώνιο για το 6-7. Από το μπλοκ της Αθανασοπούλου δεν μπόρεσε να ξεφύγει η Κουτσουροπούλου (8-10), η οποία αμέσως μετά πήρε τον χαμένο πόντο πίσω… 9-10! Καραχάλιου και Αντωνοπούλου ανέβασαν το σκορ από 13-11 σε 16-12. Σχεδόν θεαματικά η Κουφού χτύπησε σημαδεύοντας  στη διαγώνιο για το 17-12. Η Τρουγκάκου (είχε περάσει νωρίτερα στη θέση της Καπετάνιου) μείωσε σε 18-16. (20-16, 21-16). Η Αθανασοπόυλου μπλόκαρε σταθερά την Κουφού 23-16. (23-17, 24-18). Το σετ έκλεισε στο 25-18 και το 2-0 για τον Απόλλωνα.

Στο τρίτο σετ, ο Απόλλωνας πήρε μικρή διαφορά με 4-1, 5-3, την οποία διατήρησε στην πορεία (7-4). Σταθερό μπλοκ της Κουτσουροπούλου  στην Τζεμαλάϊ 9-5. (12-6, 15-8, 16-9). Άνετα η Καραχάλιου για το 18-11. Ένα πλασέ της Κουφού έβγαλε …νοκ άουτ τις αντίπαλες (19-13). Όπως όπως άμυνα του Σπαρτιατικού σε σέρβις της Κουτσουροπούλου και στην αντεπίθεση η Αντωνοπούλου αιφνιδίασε με πάσα για το 21-14. (22-15, 23-17). Η Λάμπρου που πρωταγωνίστησε στα τελευταία λεπτά του σετ, ξέφυγε από το μπλοκ των καλαματιανών μειώνοντας σε 24-18. (24-20). Ψηλά η άμυνα της Τζεμαλάι, εκεί η Νιάρχου δεν δίστασε και απευθείας έβαλε την «υπογραφή» της στον τελευταίο πόντο του σετ (25-20).


Αντωνοπούλου, Μπούνα και Κουτσουροπούλου,μιλούν για το άγχος της πρεμιέρας,την πρώτη νίκη, τη συνέχεια και τον κόσμο!

Μετά το τέλος του αγώνα στη «Φ» μίλησαν η νεαρή λίμπερο Θεώνη Μπούνα, η ακραία Φωτεινή Αντωνοπούλου και η κεντρικός Μιράντα Κουτσουροπούλου.
«Στην αρχή μπήκαμε με άγχος, σιγά σιγά όμως και πόντο πόντο βρήκαμε το ρυθμό μας» μας είπε αρχικά η νεαρή Μπούνα, για να συμπληρώσει η συμπαίκτριά της Μιράντα Κουτσουροπούλου πως «Δεν υπήρξε φόβος! Απλά στο πρώτο σετ δεν μπήκαμε δυνατά και κάπως έτσι κύλησε το παιχνίδι…». Την πεποίθηση της πως στο μέλλον ο Απόλλωνας θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο εξέφρασε η Φωτεινή Αντωνοπούλου λέγοντας: «Πιστεύω πως παιχνίδι με παιχνίδι όλες έχουμε να δείξουμε πολλά περισσότερα.» ενώ η Μιράντα Κουτσουροπούλου επισήμανε «Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε.»
Όσο για την πρώτη νίκη και μάλιστα επί του έτερου φαβορί της κατηγορίας, Σπαρτιατικού Γ.Σ., η νεαρή λίμπερο εξήγησε πως: «Είναι ένα προβάδισμα για το επόμενο παιχνίδι, πηγαίνουμε πιο θετικά τώρα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ελπίζουμε να τα πάμε καλύτερα, με μεγαλύτερη διαφορά ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.»
Επόμενος αντίπαλος ο Δίωνας Κυπαρισσίας, τον οποίο ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας έχοντας φυσικά πάντοτε στόχο τη νίκη!
Για τους αντιπάλους τους και τη συνέχεια του πρωταθλήματος τα στοιχεία είναι λίγα «Οι άλλες ομάδες βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα, δεν είναι, ίσως, τόσο δυνατές», εξήγησε η Μπούνα.
Παρόλα αυτά το δέσιμο, η εμπειρία του κόουτς και των ιδίων, ο δυνατός πάγκος και φυσικά η πίστη στις δυνατότητές τους φαίνεται πως θα αποτελέσουν τα πλεονεκτήματα που θα κάνουν τη διαφορά!
Εξίσου σημαντικός και ο κόσμος. Κάθε Κυριακή όλο και περισσότερο οι φίλαθλοι του Απόλλωνα βρίσκονται στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου, στηρίζοντας τις προσπάθειες της φιλόδοξης ομάδας συμβάλλοντας κομβικά πολλές φορές στην ψυχολογία των πετοσφαιριστριών ώστε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω!
Μερικοί εξ αυτών δε αρκετά φανατικοί, καθώς με τα πανό και τα υποστηρικτικά συνθήματα τους δημιουργούν μια πολλή ευχάριστη ατμόσφαιρα.»
«Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο και τους φανατικούς που μας στηρίζουν, βλέπουν ότι πάμε καλά και σιγά σιγά έρχονται όλο και περισσότεροι. Εμείς προσπαθούμε να το κάνουμε ενδιαφέρον γι’ αυτούς, καθώς το βόλεϊ είναι ένα θεαματικό άθλημα…» μας είπαν τέλος οι τρεις αθλήτριες του Μπάμπη Μυτσκίδη, για τις οποίες ο ίδιος είπε καλά λόγια επισημαίνοντας ωστόσο πως τα περιθώρια βελτίωσης, ατομικά και ομαδικά, είναι ακόμη πολλά!
● Διαιτητής: Παναγιώτης Χανδρινός. Σημειωτής: Όλγα Βλαχούλη
Τα σετ: 25-21, 25-18, 25-20.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ:  Καραχάλιου, Ιωσηφίδη, Νιάρχου, Κοτσιώρη, Αντωνοπούλου, Κουτσουροπούλου, Μπούνα (λ) / Καζάκη (λ), Κουφού, Εξηνταβελόνη, Πλαγιανού, Καπόγλη, Καραγλάνη, Ταζούδη.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ ΓΣ: Αποστολοπούλου, Μηλιάκη, Αθανασοπούλου, Τζεμαλαι, Λάμπρου, Καπετάνιου, Τσέμπελη (λ)/, Παπάζογλου (λ), Κουρτσούμη, Κουτσοβίτη, Πριφτάκη, Μάμμη, Τριγκάκου.






Σ.Τρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου